E2h

Dra nytta av kombucha

Kombucha har länge varit en populär produkt i andra länder

Kombucha har länge varit en populär produkt i andra länder, men det är snabbt på att få ett erkännande i europeiska hushåll i senare tid. Det är inte en svamp i motsats till vad de flesta tror, ​​men det är en produkt av symbios mellan jäst och bakterier. När te (svart eller grönt sort) och socker blandas med kombucha, ger en jäsningsprocess den "te", som är en fluid med B-vitaminer, vinäger, och en uppsjö av andra kemiska kompositer. Kombucha är populärt sköts genom att få en förrätt objekt från en kultur som är till hands och utveckla en ny koloni i en ny burk.

Kombucha krediteras för ett antal medicinska fördelar

Dra nytta av kombucha. Hindrar sura uppstötningar.
Dra nytta av kombucha. Hindrar sura uppstötningar.

Kombucha krediteras för ett antal medicinska fördelar. Men som för tillfället har inga prövningar på människa rapporterats i vetenskapliga tidskrifter. Detta är dock varken misskrediterar de förmodade hälsofördelar kombucha, betyder det bara att från och med nu, med undantag för försök på försöksdjur, det finns ingen fast bevis på att kombucha levererar vad det är bjudet att erbjuda.

Följande förmåner från personer som har rapporterat upplever botemedel eller andra former av fördelar med att använda kombucha, dessa är:

 • Viktminskning. Kombucha te har krediterats med att hjälpa minska vikten. Detta beror på att förmågan hos kombucha att förbättra en persons ämnesomsättning.
 • Hindrar sura uppstötningar. Kombucha är populärt för att förebygga sura uppstötningar eftersom den har befogenhet att hjälpa kroppen att smälta mat.
 • Underlättar matsmältningen. Kombucha har noterats att hjälpa matsmältningen av tunga måltider.
 • Lindrar förstoppning. En annan fördel upptäckt vid användning av kombucha är dess makt för att lindra förstoppning.
 • Ökar energi. På grund av dess makt för att hjälpa till att eliminera kroppens toxiner har kombucha varit kända för att ge energi till kroppen. När kroppens toxiner elimineras, kan vårt system fungerar smidigt, och det är därför kombucha är känd som en energi booster.
 • Återhämtningsdryck. Kombucha är känd för att hjälpa de som ska åka genom utbildning och träning återvinna förlorad energi. Detta är särskilt användbart bland de som går igenom hjärt-och styrketräning.
 • Underlättar sömn. Det finns en lugnande effekt som tillhandahålls av syran ur kombucha. Detta är till stor hjälp för dem som lider av sömnstörningar.
 • Försvarar immunförsvaret. Syran som kombucha producerar har effekten av ett antibiotikum, som hjälper kroppen att avvärja sjukdomar.
 • Stärker håret. Det har också har potential att hjälpa stärka eller återställa av hår.
 • Bättre hudfärg. Flera kombucha användare noterar också att det ger dem bättre hudfärg och tätare hudton.
 • Minskar graden av baksmälla. Annan fördel med att använda kombucha är dess hjälp sänka intensiteten av baksmälla.

Kombucha har länge varit en populär produkt i andra länder. Underlättar matsmältningen.
Kombucha har länge varit en populär produkt i andra länder. Underlättar matsmältningen.

Notera dock att ett antal av dem som använde kombucha upptäckte vissa biverkningar. Några av de rapporterade biverkningarna av kombucha är allergiska reaktioner, gulfärgning av hud, illamående och kräkas, och en misstänkt dödsfall.

Sammanfattningsvis har det inte funnits någon tillräckligt studie för att fastställa de fördelar och biverkningar av kombucha. Det är bäst därför att undvika detta tills tillräckligt bevis har släppts för att stödja dess påstådda fördelar och motbevisa de förmodade biverkningar.