E2h

Få hjälp att övervinna kokainberoende: fakta om kokain

Kolla in några av dessa behandlingsalternativ narkotikamissbruk alternativ

Allt fler europeiska ungdomar har att ge efter för missuppfattningen att det finns en säker nivå av kokain. Många som känner nyfikenhet eller tryck för att prova drogen fritiden inte inser hur snabbt deras experiment kan förvandlas till fullfjädrad missbruk, fara hälsa och urspårning övrigt produktiva liv.

Om du har använt kokain, kanske du fog orolig för att din rekreation håller på att bli ett beroende. Det är viktigt att du känner till fakta om kokain användning. Om någon av dessa uttalanden kan tillämpas på dig, överväga möjligheten att du har utvecklat ett potentiellt livshotande missbruk och söka hjälp från lokala narkotika rådgivare och samhällets resurser rehabilitering. Här är vad man ska leta efter för att berätta om du behöver hjälp:

 • Du använder mer kokain än du ursprungligen planerat.
 • Du har eskalerat storleken på planerade doser.
 • Förväntningen att använda drogen fyller dig med spänning, nästan som en hög i sig.
 • Dess användning stör nödvändiga delar av ditt dagliga liv (arbete, skola, socialt liv, familjeliv).
 • Det skapar en ekonomisk stam eller undergräva din ekonomiska stabilitet.
 • Du upplever fysiska symptom på missbruk, såsom en ständigt rinnande näsa, bröst irritation, hjärtklappning, etc. (För mer fysiska symptom, kontakta vår artikel, hur man känner igen kokainberoende).
 • Du ljuger om hur mycket du använder.
 • Du känner dig orolig att folk växer medveten om dina vanor.
 • Familj eller vänner har kontaktat dig och du har förnekat att du har ett beroende.
 • Använd leder till känslor av depression eller skuldkänslor.
 • Du tenderar att använda upp alla dina kokain i binges.
 • Du känner ibland som ditt liv är utanför din kontroll. Du vill (dock flyktigt) att du aldrig hade provat det.
 • Dina tankar tillbaka tiden till drogen när du har kört ut av det.

Vänner och familj som misstänker att någon närstående har blivit beroende ansikte inte bara stor smärta, men också den svåra utmaningen att uppmuntra deras älskade en att söka professionell hjälp för att ta kontroll över livet igen. Det är ofta oerhört svårt att övertyga en missbrukare att han eller hon verkligen är beroende och i behov av behandling. Generellt måste personen vara villig att erkänna att beroendet innan några framsteg mot quittin. Här är hur man hjälper:

 1. Inte försöka hjälpa inifrån droger. Använder kokain med henne, även en gång, är inte bara farligt för din hälsa, men också hjälper dig inte att få någon trovärdighet med din älskade en. När du försöker övertyga henne att söka hjälp, hålla positionen av någon som inte använder droger. Gör dig själv att exempel på vad hon kan åter vara om hon övervinner sitt missbruk.
 2. Uppmuntra honom att hitta hjälp. Få professionell behandling är det bästa för missbrukaren. Din älskades rehabilitering kan vara förenat med rädsla att vanlig lycka har blivit omöjligt. Missbrukare i behandling är mycket känsliga för återfall, men din älskade en måste hitta hjälp.
 3. Fokuserar inte på beteendet. Om du försöker göra din älskade en skämmas för hennes beteende, kommer dina ansträngningar sannolikt att mötas med förbittring snarare än samarbete. Kom ihåg att hon troligen skämdes och deprimerad om hennes beteende redan. Fokusera istället på de många sätt som kokain förstör hälsosamt liv, och ständigt påminna henne om att det finns lösningar.
 4. Intervention. Resultaten av insatserna är blandade. Ibland en stor grupp av nära och kära tillsammans kan övertyga en missbrukare att vidta nödvändiga åtgärder för att sluta. Men måste han inte känna som om du gör dom eller använda någon form av hot. Det är bara naturligt för någon att bli defensiv när han känns som alla hans vänner ganging upp på honom. Men att veta hur många människor älskar du verkligen kan inspirera dig att göra ändringar i ditt liv. När interventioner lyckas skyldig de sin framgång till en överväldigande känsla av kärlek och goda avsikter som alla har för den sjuke.
 5. Fortsatt positiv. Inte någonsin vara orealistiskt när du ger ditt stöd till en tillfrisknande beroende. Erkänna utmaningarna men alltid betona och berömma framgångar, oavsett hur små.

Få hjälp att övervinna kokainberoende: fakta om kokain. Inte försöka hjälpa inifrån droger.
Få hjälp att övervinna kokainberoende: fakta om kokain. Inte försöka hjälpa inifrån droger.

Oavsett om du kämpar med din egen missbruk eller att hjälpa en älskad konfrontera och besegra sitt missbruk, behandling och kärleksfulla stöd finns i riklig mängd och är tillsammans de vapen som kan hjälpa lösa detta fruktansvärda problem.