E2h

Förstå en koloskopi förfarande: tjocktarmscancer screening

Lär dig svaret på frågan, "vad är en koloskopi?" och hur det kan rädda ditt liv

Vad är en koloskopi, dess fördelar och biverkningar? Tja, har tack vare kändisar som Katie Couric, medvetenhet om tjocktarmscancer och andra sjukdomar ökat dramatiskt. Och nu är allt fler européer blir intresserad av att veta mer om koloskopier. Du kan vara bland dessa människor. Den här artikeln kommer att hjälpa dig att lära dig hur du kan bli bättre bekant med vad en koloskopi är och vilka fördelar och eventuella biverkningar av denna medicinsk åtgärd.

Förstå en koloskopi förfarande: tjocktarmscancer screening. Effektiv kolorektal cancerscreening.
Förstå en koloskopi förfarande: tjocktarmscancer screening. Effektiv kolorektal cancerscreening.
  • Effektiv kolorektal cancerscreening. Kolorektal cancer är den näst dödligaste cancerformen i världen. Dock har endast cirka 50 procent av befolkningen genomgått kolonoskopi för tjocktarmscancer screening.
  • Kolorektal polyper diagnos och behandling. Kolorektala polyper är frön av kolorektal cancer. Så innan polyper blir cancer, rekommenderas att dessa behandlas omedelbart. Koloskopi kan diagnostisera förekomsten av polyper. Mer än så, under denna procedur läkaren kan välja att ta bort polyper på den punkten.
  • Andra problem med kolon diagnos och behandling. Många experter säger att tjocktarmen är bland de vanligaste källan dödliga sjukdomar, obehag och enkla hälsoproblem. Emellertid är kolon också en av de mest försummade delar av kroppen. Andra kolon problem som kolit, kolorektal foder inflammation och kolon blödning kan diagnostiseras också. Dessa kolon problem kan eventuellt behandlas genom koloskopi, liksom. Den tidigare till diagnos, desto större chans att bota,

Trots dessa fördelar, många människor har fortfarande andra tankar om att genomgå en koloskopi eller inte. Precis som många andra ingrepp, det koloskopi förfarande har biverkningar. Experter säger att täta koloskopi förfaranden kan störa eller skada den naturliga arbete i tjocktarmen. Frekvent konsumtion av laxermedel eller lavemang kan också skada de naturliga processerna i tjocktarmen. Biverkningar inkluderar:

  • Onormal avföring. Personer med redan störda avföring kan uppleva försämring tarmrörelser om koloskopi sker mer än den rekommenderade frekvensen.
  • Kolon komplikationer. Även sällsynta, är det fortfarande möjligt att patienten har koloskopi komplikationer och får en infektion eller sår efter koloskopi.
  • Ökad blodproppar risker. Detta kan ske genom att ta anestesi.
  • Falsk känsla av kolon hälsa säkerhet. Även effektiv, kan vissa läkare saknar fortfarande förekomsten av små och stora tumörer. Detta inträffar oftast om läkaren diagnostiserar många patienter på en dag, vilket gör honom oförmögen att korrekt utföra koloskopi.
  • Överdriven uttorkning. Koloskopi kräver användning av laxermedel och andra droger som golytely att rensa upp i tjocktarmen för mer exakt diagnos.
  • Uppblåsthet, kramper och väderspänning.
  • Kronisk förstoppning.

Lavemang, laxermedel, golytely och andra koloskopi förberedelser förfarandet är inte så allvarliga att välja att inte genomgå en koloskopi. Katie Couric och andra förespråkare för tjocktarmscancer medvetenhet tror att dessa biverkningar är ingenting jämfört med ett liv som kan sparas genom tidig upptäckt och behandling av eventuella kolorektal cancer. Kom bara ihåg att oavsett beslut du fattar, är det alltid bättre att söka en läkare först.