E2h

Förstå kriminella rehabiliteringsprogram: utbildning i fängelse

Läs om hur ett rehabiliteringsprogram hjälper intagna

Förändring är möjlig för alla. Även människor i fängelse kan förändras till det bättre och bli goda och produktiva medborgare. Men detta kräver lite uppoffringar och hjälp från berörda myndigheter. Det är därför som fängelse rehabiliteringsprogram skapades.

Förstå kriminella rehabiliteringsprogram: utbildning i fängelse. Pedagogiska rehabiliteringsprogram.
Förstå kriminella rehabiliteringsprogram: utbildning i fängelse. Pedagogiska rehabiliteringsprogram.

Många kriminella rehabiliteringsprogram för fångar är allmänt tillgängliga runt om i världen. Vart och ett av dessa program målgrupperna för människor med särskilda behov av reformer och ger information om olika aspekter av livet. Detta är användbart för att få fångarna acklimatiserad till livet utanför fängelset systemet. Här är några av de mest kända rehabiliteringsprogram:

  1. Pedagogiska rehabiliteringsprogram. Fängelsereform utbildningsprogram är de som innebär att låta de intagna att erhålla en akademisk examen eller yrke. Alla kurser på universitet och högskolor är också tillgängliga för fångar. Med att erbjuda utbildning i fängelse, är dessa man och kvinnor ges möjlighet att få en bättre framtid utanför systemet genom att bli utrustade med nödvändig kunskap för att gå vidare. Bortsett från att tjäna grader, kan fångarna tar också enklare kurser såsom matlagning, reparera datorer eller skapa återvunnet hantverk. Fångar som har genomgått detta rehabiliteringsprogram också få hjälp med sina jobbansökningar när de släpps. De ges vanligen rekommendationsbrev så att de kan få arbete trots deras kriminalregister.
  2. Religiösa fängelse rehabiliteringsprogram. Religiösa rehab program omfattar undervisning olika religiösa övertygelser till intagna. De föreställningar som ska undervisas oftast beror på landets större religion. Men de flesta fängelser tillåter undervisning i olika religioner som kristendom, islam, buddism och judendom för att tillgodose varje fångarnas personliga religiösa övertygelser. Anhängare av religiösa rehabiliteringsprogram tror också att fångarnas själar ska bli helade, även efter sin mörka förflutna. Genom att ha ett positivt perspektiv i sina liv, fångarna har förhoppningar om ett bättre liv. De tenderar också att inte missbruka de möjligheter som ges till dem. Intressant, en del av de fångar som tar religiösa rehabiliteringsprogram blir religiösa ledare själva.

Prison rehabiliteringsprogram var faktiskt inte skapats för att minska brottsligt ränta. Istället dessa program syftar till att minska antalet brott. Programmen har visat sig vara effektiv, eftersom andelen re-brott har minskat. I Storbritannien, till exempel, tappade vuxna re-brott till 13% medan den unga re-brott minskade till 1,5%. Deras program framgångar väntas fortsätta. Andra rehabiliteringsprogram i andra delar av världen har nästan samma resultat.

Läs om hur ett rehabiliteringsprogram hjälper intagna. Religiösa fängelse rehabiliteringsprogram.
Läs om hur ett rehabiliteringsprogram hjälper intagna. Religiösa fängelse rehabiliteringsprogram.

Men inte alla fängelser rehabiliteringsprogram är framgångsrika. Vissa länder har missbrukat sina program och gjort dessa fungerar endast till den personliga nytta av några. Det fanns också några ineffektiva rehabiliteringsprogram i USA under tidigt 1970-tal. Regeringen gav nästan upp ge rehabiliteringsprogram då.

Därför är det effektiviteten av ett program som ofta förlitar sig på administratörer. Noggrann planering och intensiva studier och utbildning för dem som kommer att arbeta för rehabiliteringsprogram behövs. Framför allt till den genuint intresse att hjälpa brottslingar borde vara där. Utan detta är det nästan omöjligt att få positiva resultat.

Det är sant att fångar kan välja att ändra alldeles själva. Men ge dem en hand är mycket bättre. Nästan alla fångar som funderar på att byta vet inte hur man ska börja på nytt. Genom att tillhandahålla program fängelse rehabilitering, kommer de att bli upplyst om att en ljusare framtid fortfarande väntar dem.