E2h

Hur ansöker en patch födelsekontroll så att den stannar på

Den preventivmedel plåster är ett preventivmedel typ som en kvinna pinnar på hennes hud så att hon inte blir gravid. Plåstret har progestin och östrogen, hormoner som gradvis strömma in i en kvinnas kropp genom hennes hud.

Den preventivmedel plåster kommer att arbeta för bara en vecka

Den preventivmedel plåster kommer att arbeta för bara en vecka. Använd en lapp per vecka 3 raka veckor. Du behöver inte bära en lapp på den fjärde veckan eftersom det är din månatliga perioden. Du kan förhindra graviditet eftersom preventivmedel plåster är effektiva, men det kommer inte att skydda din från hiv och sexuellt relaterade sjukdomar. Använda kondom om du tvivlar på hälsan hos din sexpartner.

Hur ansöker en patch födelsekontroll så att den stannar på. Välj ett program plats i kroppen för att hålla plåstret preventivmedel.
Hur ansöker en patch födelsekontroll så att den stannar på. Välj ett program plats i kroppen för att hålla plåstret preventivmedel.

De flesta som bär patchar preventivmedel klagar över att plåstret blir ihopvikt lätt faller av ofta, eller lätt blir utvikt på huden. Du måste bära plåstret preventivmedel ordentligt för att det ska fungera. Nedan finns tips om hur du använder en patch födelsekontroll så att den stannar på.

  • Välj ett program plats i kroppen för att hålla plåstret preventivmedel. Du måste välja ett annat område för varje lapp. Att optimera fördelarna, välj en plats som inte svettas och få mycket friktion. Varje människas kropp varierar, men inte bära patchar där dina jeans kan gnugga. Axeln eller nedre delen av ryggen (ovanför jean linje) är effektivt organ fläckar att sticka en patch födelsekontroll.
  • Rengör din kropp plats med en sammandragande rengöringsmedel eller en alkohol innan du sätter plåstret preventivmedel. Låt fläcken torka innan du sätter plåstret så att den inte kommer att få ovikta och faller lätt.
  • Applicera plåstret preventivmedel noggrant. Plåstret får inte vika eller böja. Håll plåstret ordentligt på huden i några sekunder innan du släpper det så plåstret kommer att ha en god sammanhållning på din hud.

Det finns många fördelar med att bära en lapp preventivmedel. Några av dessa fördelar är plåstret lätt att fästa, inte avbryta samlag, kan det minska akne, ökar det cancer skydd av livmodern och äggstockarna, kan du bära den även du har träning eller dusch, gör det perioder känns lättare, inte har några biverkningar, och mest av allt är dess effekt att förhindra graviditet är bevisad.

Men det finns också sannolika biverkningar i bära patchar preventivmedel. Några av dem är, du kan ha helt eller anbud bröst, kommer det att finnas förändringar i menstruationsblödning, kan du känna illamående och humörsvängningar, och du kan ha utslag.

Den preventivmedel plåster kommer att arbeta för bara en vecka. Applicera plåstret preventivmedel noggrant.
Den preventivmedel plåster kommer att arbeta för bara en vecka. Applicera plåstret preventivmedel noggrant.

Det finns kvinnor som slutar bär fläckar om de upplever biverkningar. Men biverkningar som inte kommer att skada dig eller göra dig impotent att få barn. De biverkningar bara senaste 1-3 månaderna, om de stör dig, så fråga din läkare för en alternativ preventivmedel. Sluta inte bär plåster direkt utan anledning eftersom du kan bli gravid.

Det finns varningstecken på sannolika biverkningar av att bära patchar. Några av dem är bröstsmärta, yrsel, svår buksmärta, domningar i armar och ben, ögonproblem, dålig huvudvärk och bensvullnad eller smärta. Dessa varningssignaler är inte allvarliga hälsoproblem, men om några av dessa varningar samtidigt kommer ut, måste du kontakta din läkare direkt.

Rådgör med din läkare om du har frågor eller frågor om patch preventivmedel. Undvik sex om du tvivlar på att din preventivmedel plåster inte fungerar om du inte kommer att använda en alternativ metod för födelsekontroll.