E2h

Hur att amma en Preemie barn

Amning är viktigt och bra för alla barn

Amning är viktigt och bra för alla barn, mer så om barnet anländer tidigt. Det är bäst att en för tidigt fött barn kan dra nytta av den mjölk som kroppen automatiskt producera att ge näring en tidigt födda barn, med extra vitaminer, protein och kalorier. Råmjölk, eller den första mjölken är speciellt viktigt för en tidigt födda barn eftersom det innehåller antikroppar, vita blodkroppar och andra skyddande ingredienser som är mer avgörande för en preemie att motstå infektion.

På sjukhuset är det en vanlig praxis att börja mata en preemie med mjölk uttrycks från mamman via en nasogastrisk (NG) rör kallas sondmatning. Detta för att säkerställa att barnet kommer att få så mycket näring som möjligt vid den tidigaste tidpunkt, om han inte kan dia.

Här är några steg som hjälper dig att förstå hur du först kan mata din Preemie med bröstmjölk tills du kan lära honom att dia och amma.

Hur att amma en preemie barn. Även om ditt barn börjar omvårdnad vid bröstet.
Hur att amma en preemie barn. Även om ditt barn börjar omvårdnad vid bröstet.

  1. Du kommer att få ett nära samarbete med sjukhusets personal att göra en plan för att mata ditt barn med pumpad bröstmjölk eftersom han kanske inte redo att börja amma samtidigt på sjukhuset. En preemie kommer endast att släppas om han börjar att stabilisera och få vikt från flaska eller ammar.
  2. Även om ditt barn börjar omvårdnad vid bröstet, kan han inte ta så mycket mjölk under varje matning tills de kommer närmare hela löptiden. Att uppmuntra mjölkproduktionen, måste du fortsätta att uttrycka din mjölk med en bröstpump efter varje utfodring. Var beredd för att sköta ditt barn oftare för att få sin fulla dagliga näringsmässiga krav.
  3. De flesta preemies är tyst och det finns knappt märkbar indikation på att han är hungrig, så du måste förutse när han blir hungrig och ge honom därefter. Du måste arbeta med en barnläkare för att övervaka ditt barns viktökning. Han kan föreslå att du alternera amning med en bröstmjölksersättning eller förstärka ditt bröstmjölk med ytterligare tillskott. I vissa fall kan du behöva hyra en elektronisk våg, så att du kan kontrollera ditt barns vikt före och efter utfodring veta hur mycket han tar.
  4. Schemalägg mata sessioner minst var tredje timme eller 8 matning i 24 timmar. Detta är inte ett schema. Ditt barn kanske vill matas varannan timme. Ibland kan du behöva väcka barnet upp så att du kan mata honom. Det kan även visa sig vara effektiv eftersom störa hans tupplur faktiskt kan utlösa instinkt att dia.
  5. I Australien finns det en praxis som kallas känguru vård som är ett sätt att hålla barnet hud mot hud med mamman som underlättar amningen. Mödrar som har övat känguru vård har ökat mjölken medan barn som var kangarooed amma bättre.

Utfodring och ta hand om en preemie är tidskrävande

Utfodring och ta hand om en preemie är tidskrävande. Det kommer att kräva mycket mer kärlek, omsorg och tålamod tills han når sin fulla sikt. Ett nära samarbete med sjukhuspersonalen tilldelats den pediatriska enheten och få så mycket information som du kan från dem. Läs på användbara artiklar för att guida dig, gå med i en stödgrupp och ta hand om dig själv också.