E2h

Hur att återfukta för motion

God hydrering när du tränar är viktigt att vara effektiv och att hålla sig frisk. En uttorkad kropp kan orsaka förlust av koncentration och muskeltrötthet. Det kan också göra personen däcket lätt, och i vissa fall leda till värmeslag, illamående och yrsel.

Hur att återfukta för motion. Drick mycket vatten innan träningen.
Hur att återfukta för motion. Drick mycket vatten innan träningen.

Om du vill veta hur att återfukta för motion, här är de saker du behöver göra.

  • Drick mycket vatten innan träningen. En person behöver ungefär en halv liter vatten att gå deras normala arbete dagligen. Om du planerar att utöva, se till att du dricker minst en liter vatten under de senaste 24 timmar innan start för att kompensera för den vätska som du kommer att använda upp under träning. Om en liter vatten verkar vara för mycket för din vanliga intag, kom ihåg att äta frukt eller har soppor är också bra sätt att få vätska i kroppen. Ta dig tid att dricka mer om vädret är för varmt eller för fuktigt. Detta håller dig från att förlora fokus eller få huvudvärk, liksom tendensen att uttorkning där din hjärna förlorar vätska som skyddar den.
  • Övervaka färgen på din urin. Även om du känner dig fit, om din urin är mörkt i färg eller verkar vara koncentrerade, då är det en signal om att du behöver rehydrera. En hydratiserad persons urin är av ljus färg och verkar spädas.
  • Övervaka din vikt. Ta din vikt före och efter träning. Det finns alltid en möjlighet att inledande viktminskning beror på vätskeförlust, vilket måste du fylla dem. Om du gått upp i vikt efter träningen, kan du behöva skära ner lite vatten intag på din nästa träningspass.
  • Måttlig till sportdrycker. Vi ser en hel del reklam reklam sportdrycker för att fylla förlorade elektrolyter och mineraler. Men behöver du inte nödvändigtvis behöver detta om att göra en normal en timmes rutin. Ta bara sportdrycker om du tränar under extrema förhållanden som varar mer än tre timmar som när du gör en maraton.
  • Tid vätskeintag. Drick mycket vatten inom 2-3 timmar (ca 15-20 gram) och under de senaste 10-15 minuter (ca 8-10 gram) före träningen. Medan du gör övningen, dricka vatten var 10-15 minuter (ca 8-10 gram) av din träning. Om din träning rutin än en och en halv timme, substitut sportdryck för vatten och dricker det varje 15-30 minuter (ca 8-10 gram). Efter din träning rutin, se till att du byter varje kilo förlorade med vatten (ca 20-24 gram). För att göra det lättare att mäta den önskade mängden vatten för intag, ungefär ett uns av vatten med en enda klunk.
  • Drick inte för mycket. Även hydrering är viktig, kan för mycket vatten intag leder till hyponatremi, ett tillstånd som händer när vattnet börjar att minska natrium nivå i kroppen. I det här fallet, börja dricka sportdrycker för att fylla den förlorade natrium.

Vikten av hydrating när de utövar aldrig räknas bort. Det hjälper dig att nå dina mål och samtidigt skydda kroppen från problem som kan uppstå när du är uttorkad.