E2h

Hur att återhämta sig från en tennis skada

Det finns flera typer av skador man kan få från att spela tennis

Det finns flera typer av skador man kan få från att spela tennis. Repor och blåmärken är skador orsakade av att vara för aggressiv och kör efter varje boll tillbaka till dig. De vanligaste skadorna orsakas av fel grepp, fel stroke och felaktiga steg under spelet. Under utöva själv kan göra att du förlorar ditt spel i flera veckor som du återhämta sig. Det finns sätt att påskynda ditt tillfrisknande.

Hur att återhämta sig från en tennis skada. Sluta spela och omedelbart ta hand om din skada.
Hur att återhämta sig från en tennis skada. Sluta spela och omedelbart ta hand om din skada.
  • Sluta spela och omedelbart ta hand om din skada. Applicera kall kompress under de första 24 till 48 timmar och suppleanter med varm kompress efter 48 timmar. Kall kompress hjälper stoppa svullnad som inträffar omedelbart efter skadan. Svullnad orsakar för mycket blodproppar i området och kan lägga till smärtan du redan har. Wrap krossad is i en handduk och undvika att placera isen direkt på huden. Varm kompress hjälper att föra blodet till det skadade området för att starta läkningsprocessen.
  • Ta smärtstillande. Även om bara en del av din kropp kan skadas, kan ditt sinne inte koncentrera sig på att få bra om det finns en konstant dunkande smärta. Det hjälper att ta dig bort det skadade området, men aspirin och smärtstillande fungerar mycket snabbare.
  • Massera inte det skadade området. Om foten är skadad, är det bästa du kan göra upphöja det och inte massera det. Lämna det till experterna. Försiktigt stryker det kan hjälpa, men tillämpar inte någon press om inte annat rekommenderas.
  • Konsultera en läkare och göra nödvändiga tester. Han kommer att flytta din skadade benet, armen eller axeln runt för att ta reda på vad ont. Det kan vara dina muskler, senor eller i värsta fall dina ben. Han kan begära en röntgen eller en MRI. Inte skjuta upp att göra detta och försöka få de resultat direkt.
  • Rådfråga en sjukgymnast eller sjukgymnast. När läkaren har fastställt vilket område är skadad, kommer han hänvisa dig till en terapeut. En tår i dina muskler kommer att ta tid att läka. Så kommer en tår i dina senor. Innan du börjar med terapi övningar, se till att du är stark nog. Övningarna är tänkta att stärka och återställa skadade områden så nära deras tidigare styrka. Men återhämtar skiljer sig från förstärkning. Det är viktigt att du låter din kropp att läka sig själv innan du går in i behandling.
  • Vila och meditera. Kroppen bäst kan läka sig själv med en god mängd vila. Armen kan vara på en sele i flera dagar. Du kan också behöva kryckor eller käpp för att minimera lägga tryck på din skadade benet eller foten. Det kommer att vara frustrerande från din sida för att inte göra någon fysisk aktivitet så du måste ha tålamod. Medan du håller på att återhämta, ta tid att visualisera återvända till tennisbanan istället helt glömmer spelet. Placera dig i vila hjälper kroppen återhämta sig snabbare.
  • Ta extra vitaminer och kosttillskott som behövs för återhämtning. Din kropp kommer naturligtvis söka energi inifrån att läka sig själv. Ta reda på vilka kosttillskott du kan vidta för att stärka dina ben och senor.

Medan du håller på att återhämta

Medan du håller på att återhämta, kanske du vill kontrollera dina gungor och rörelser. Be en tränare för att lära dig när du är tillräckligt bra. Leta efter rätt par skor och en tennisracket som är lämplig för dig. Värm upp innan du spelar igen och ta det lugnt innan du blir konkurrenskraftigt igen.