E2h

Hur att återhämta sig från knä bandet kirurgi

Lap bandet kirurgi är ibland rekommenderas för patienter som lider av fetma och har ett BMI på fyrtio eller högre. Den kirurgi innebär fastsättning av en justerbar och uppblåsbar silikonband vid den övre delen av magen. Bandet orsakar en del vid den övre delen av magsäcken för att bilda en liten påse som rymmer omkring 220 gram mat varje gång personen äter. Bandet fördröjer passagen av föda från påsen till den nedre delen av magen. Denna rörelse bringar den övre delen av magen för att känna full och i sin tur sänder ett meddelande till hjärnan vilket indikerar att hela magen redan är fyllt med mat. Det gör att patienten känner sig mindre hungrig under dagen och känna full lätt och under längre perioder, vilket gör att patienten att äta mindre ofta och i mindre portioner, bidrar till viktminskning.

Lap bandet kirurgi är inte för alla, och din läkare kommer att titta på alla vinklar och utvärdera alla möjligheter som finns för dig att gå ner i vikt mer naturligt innan man rekommenderar operation överviktsoperationer. Du kan uppleva smärta och utsätts för liknande risker smärta en patient får beror på borttagande av gallblåsan. Det är viktigt att du följer riktlinjerna efter ditt knä bandet kirurgi, vilket kommer att innebära din återhämtning från operationen, din nya diet och motion regim och underhåll av knä bandet. Ta en titt på tipsen nedan.

  1. Du måste fokusera mer på ditt post-operation återhämtning att gå ner i vikt omedelbart under den första månaden efter operationen. Eftersom operationen är minimalt invasiv, kommer du lider inte alltför mycket smärta och obehag och kan återhämta sig snabbt utifrån din fysiologi. Du kommer att krävas för att få tillräckligt med vila under de första dagarna. Du kommer att behöva stanna på sjukhuset ett tag så att läkarna kan följa dina framsteg. När ditt tillstånd är stabilt kommer du att få gå hem och återhämta sig hemma.
  2. Följ den kost som har planerat för dig. För de närmaste veckorna ditt matintag kommer att vara i etapper och börja med att ta vätskor initialt och sedan vidare till mosad mat till mjuk mat tills magen har justerats och du kan börja äta fast föda. För de två första veckorna du är bara tillåtet att ha klar soppa eller buljong, juice, socker-fria popsicles och skumma mjölk. För de kommande två veckorna din kost kommer att bestå av potatismos, liten servering av kyckling eller fisk utan skinn, pudding och fettsnål yoghurt. På den femte veckan kan du börja ha lite mark kalkon, fuktiga portioner fläsk och fisk med mjuka köttet. Om du upplever illamående när man äter dessa kan du bör gå tillbaka till puré och mjuka livsmedel. Den mat som du äter bör vara lätt att smälta förrän magen kan smälta fast föda lätt.
  3. Har veckovis eller varannan vecka checkup under den första månaden av ditt knä bandet kirurgi så att kirurgen kan följa ditt tillstånd och göra vissa justeringar till bandet eller din kost. Din snitt bör förbli ren och torr som du vänta på att läka och din kropp att återhämta sig.
  4. På inrådan av din kirurg du kan börja lätt träning rutiner efter 4 veckor. Se till att du be din läkare om rekommendationer och få sitt tillstånd innan du börjar träna.
  5. Du kan redan gå tillbaka till arbetet en vecka efter operationen om ditt arbete inte är fysiskt krävande. Du kan också ordna med ditt kontor om du kan arbeta hemifrån där du kan dra nytta av driftstopp för att få lite vila.

Hur att återhämta sig från knä bandet kirurgi. Du måste fokusera mer på ditt post-operation återhämtning att gå ner i vikt omedelbart under den första månaden efter operationen.
Hur att återhämta sig från knä bandet kirurgi. Du måste fokusera mer på ditt post-operation återhämtning att gå ner i vikt omedelbart under den första månaden efter operationen.

När du helt har återhämtat sig från knä bandet kirurgi försök att vara mer fysiskt aktiv och träna mer för att hjälpa till att hålla din vikt nere. Du bränner mer kalorier genom fysisk aktivitet och din kropp kommer i allmänhet känns lättare och trimmer. Du måste också behålla din diet för resten av ditt liv.