E2h

Hur att avgöra om du ska träffa en läkare

Med så många mediciner för nästan vilken åkomma lätt tillgängliga på närmaste apotek, är det ganska svårt att komma upp och besöka läkare. Ta ett piller som förmodligen kommer att bota dina besvär är mycket enklare än så. Tyvärr kan inte alla enkla åkommor botas genom att bara ta ett läkemedel som hävdar att producera den terapeutiska effekten önskas. I vissa fall kommer du verkligen behöver träffa en läkare för att kontrollera om det till synes vanlig förkylning som har plågar dig i veckor. Bestämma när du ska gå för att besöka läkare kan vara tufft, särskilt med alla de besvär som du måste gå igenom för att få ett par minuters konsultation.

Hur att avgöra om du ska träffa en läkare. Diarré och uttorkning.
Hur att avgöra om du ska träffa en läkare. Diarré och uttorkning.

  1. Andningsproblem. En vanlig förkylning kan begränsa normal andning men, du kan ta medicin för detta. I det fall att kylan inte försvinner trots regelbunden medicinering, så ska du definitivt besöka en läkare för att få det kontrollerat. I vilket fall som helst, som du har problem andningsproblem, är det alltid klokt att få en samråda för att räkna ut vad som händer och hur du kan avsluta detta obehag.
  2. Konstant hosta. Den gemensamma hosta är ett annat enkelt problem som de flesta människor försummar att ta hand om. Om du har hosta i mer än en vecka och din hostmedicin verkar ha gjort det värre, då är det dags att få lite professionell hjälp. Konstant hosta utan rätt medicinering kan leda till respiratoriska komplikationer som lunginflammation. Det är viktigt att angripa källan innan det utvecklas till större proportioner. Besök en läkare och få rätt behandling.
  3. Diarré och uttorkning. Om du har haft konstant lös avföring, diarré och kräkningar, så ska du komma till läkare så fort du kan. Nöj dig inte med de vanliga mediciner för detta. Få en konsult så fort du kan. Dessa kan leda till allvarlig uttorkning om inte tenderade att ordentligt.
  4. Influensa och trötthet. Tillfällig influensa kan vara något att oroa sig för, men om det ständigt plågar dig då du kommer definitivt att behöva se en läkare. Konstant trötthet är ett tecken på att du bör träffa en läkare. Om du upplever dessa symtom i kombination med feber eller frossa, då är det något fel.
  5. Svår smärta. Vissa människor, abhorring en klinik eller sjukhus, kommer alltid att välja att leva med smärta än att få den kontrollerad av en läkare. Med så många smärtlindrande piller över disk, kommer folk väljer att ta dessa mer än att få en konsultera. Om du upplever svår fysisk smärta, skaffa dig checkat ut så snart du kan. Smärta kommer alltid betyda att något inte fungerar som det ska i kroppen.
  6. Dramatisk viktökning eller förlust. Ett annat tecken på att du ska gå och besöka din läkare är när du upplever dramatisk viktökning eller förlust trots att klibba till din vanliga kost. Dessa förändringar kan betyda något fel med din sköldkörtel och det kan leda till andra hälsorisker.

Det finns många andra tecken som kan uppstå som bör leda till ett snabbt besök på din läkare. Det är viktigt att inte försumma dessa tecken som en medicinsk samråda kan ge dig de förebyggande tips så att oavsett ails du inte eskalera till komplikationer och större problem.