E2h

Hur att avhjälpa en öm svullen finger

En öm, svullen finger är mäktiga smärtsamt och kan orsakas av allt från en Hangnail till ett nagelband som av misstag klipptes för nära huden, en spillra, och inlåning kalcium som leder till smärtsamma artrit.

Lär rättsmedel för en Hangnail, en spillra, och artrit här.

Botemedel mot Hangnail:

Hur att avhjälpa en öm svullen finger. Bit inte på naglarna.
Hur att avhjälpa en öm svullen finger. Bit inte på naglarna.

1. Bit inte på naglarna. Denna nervösa vana främjar hangnails som kommer att förvärras med tiden.

2. Blötlägg fingrarna i varmt vatten i 5 minuter. Undvik tvång att bara rippa Hangnail. Detta kommer att leda till svullnad och infektion om det görs ofta. För att bli av med Hangnail:

  • Blötlägg fingrarna i varmt vatten under fem minuter för att mjuka upp huden.
  • Ta sedan en steriliserad par av de minsta saxen du kan hitta och fortsätta att klippa Hangnail. Du kan sterilisera sax genom att placera den i en liten aluminium njure bassäng fylld med kokande vatten eller gnugga saxen med en mjuk trasa doppad i alkohol.
  • Applicera anti-bakteriell salva på det område där Hangnail brukade vara.

Blötlägg fingrarna i varmt vatten i 5 minuter. Regelbundet gnugga händerna med mjukgörande kräm.
Blötlägg fingrarna i varmt vatten i 5 minuter. Regelbundet gnugga händerna med mjukgörande kräm.

. 3 Regelbundet gnugga händerna med mjukgörande kräm att hålla hangnails från att komma tillbaka regelbundet gnugga händerna med mjukgörande kräm -. Som är morgon, kväll och efter handtvätt.

4. Få regelbundna manikyr. Detta kommer att hålla hangnails i schack.

Här är botemedel mot en flisa:

1. Kontrollera att svullna området för infektion. Om du ser märkbar rodnad, känna ömhet, sammanslagning av blod och smärta, är området verkligen smittade. Det finns dock ingen anledning för dig att omedelbart rusa till akuten. Du behöver bara ta bort splitter med omsorg.

2. Tvätta händerna med antibakteriell eller bakteriedödande tvål. Under tvättning och sköljning, var noga med att inte lägga press på den redan anbud området i fingret.

3. Torka din hand med ren handduk.

4. Gå och hämta en flaska povidonjod och bollar bomull eller en tops. Förbered svullna finger för Splinter utvinning av desinficera drabbade området med bomullstuss eller Q-Tip indränkt i povidonjod. Fortsätt att tillämpa gyllenbruna vätskan i svullna området. Låt det torka.

5. Prova att extrahera splitter med tummen och pekfingret. Tryck svullna området med tummen och pekfingret för att tvinga splitter ut. Om detta inte fungerar, gå vidare till steg # 5.

6. Sterilisera en nål och en pincett. Häll kokande vatten i en liten aluminium njure badkar och placera nålen och pincetten i vattnet. Vänta fem minuter innan du tar dessa ur vattnet. Använd skyddsutrustning så att du inte kommer att få skållas. Som ett alternativ kan du torka också nålen och pincett med etylalkohol eller povidonjod.

7. Fortsätt att använda nålen och pincett för att ta splitter ut. Använd nålen sticka det drabbade området för att lossa huden ta pincett och långsamt bänd stickorna från det svullna området.

8. Upprepa handtvätt proceduren. När stickorna är ute, tvätta händerna igen med vatten och bakteriedödande eller anti-bakteriell tvål.

9. Slutligen, tillämpa povidonjod. För att se en infektion inte händer, applicera ett tjockt lager av povidon jod till svullna området på fingret.

Och slutligen för artrit:

1. Vrid varje finger i 120 sekunder. Be någon att göra det åt dig. Detta kommer att göra ont i början, men om du gör det regelbundet, smärtan kommer så småningom avta. Detta roterande övningen uppmuntrar cirkulationen och kommer att bli av kalkavlagringar som bidrar till artrit.

Där du går. Tre steg-för-steg-lösningar för de flesta svullna finger syndarna!