E2h

Hur att be om smärtstillande medel efter öppen hjärtkirurgi

En öppen hjärtkirurgi kommer utan tvekan att ge dig smärta även efter operationen. Därför är det nödvändigt att du är redo för smärtstillande medel när du är i denna typ av situation. Som väntat kan man genomgå från mild till måttlig smärta efter operationen.

Hur att be om smärtstillande medel efter öppen hjärtkirurgi. Be för medicin vid rätt tidpunkt.
Hur att be om smärtstillande medel efter öppen hjärtkirurgi. Be för medicin vid rätt tidpunkt.

Det sätt du hanterar smärtan efter operationen kommer att avgöra takten i ditt tillfrisknande. Med detta är det nödvändigt att du tar i rätt mediciner så att du kan hantera smärtan tillräckligt bra. Det är och kommer alltid att vara viktigt att be om nödvändiga smärtstillande mediciner från din läkare när genomgår kirurgi. Här är hur du kan begära de nödvändiga smärtstillande medel:

  • Be för medicin vid rätt tidpunkt. Det är viktigt att direkt efter du får medvetande från operationen, du omedelbart be om smärtstillande. Detta är nödvändigt eftersom det kommer att bli svårare att underlätta ut smärtan med smärtstillande när du redan lider av det. Därför är det bättre att ta medicinen även om du inte känner något ännu för att hjälpa dig att förbereda för situationen.
  • Lär känna medicinering. Fråga kirurgen om hur du kan ta medicinen ges till dig. Detta inkluderar den tid du behöver för att ta smärtstillande. Glöm inte att fråga om hur länge effekterna av medicineringen sist så att du kan styras i enlighet därmed. Följ vad kirurgen säger i termer av rätt dos för att säkerställa din säkerhet och mediciner effektivitet.
  • Be en sjuksköterska att komma i kontakt med kirurgen. Om kirurgen inte och du råkar uppleva en olidlig smärta, låt en erfaren sjuksköterska ringer kirurgen för de nödvändiga mediciner. Detta för att se till att du tar rätt läkemedel så att du kan få hjälp med vad smärta du känner.
  • Vänta inte tills smärtan är som värst. När du känner dig bara en lindrig smärta, vård att be om en smärtstillande till hands. Låt inte dig själv lider av värre smärta innan ens agerar i frågan.
  • Kontrollera biverkningar. Flera smärtstillande ger biverkningar såsom dåsighet, illamående och ökad trötthet. Om din nuvarande smärtstillande låter dig uppleva en allvarlig biverkning, tveka inte att begära en ändring av medicineringen.
  • Ta en smärtstillande på natten. Det är också lämpligt att be om en smärtstillande precis innan du går till sängs. Att göra detta kommer att hjälpa dig njuta av en god sömn.
  • Ta en smärtstillande innan sutur tas bort. Borttagning suturer är otvivelaktigt smärtsam. Därför förbereda dig för denna situation genom att be en smärtstillande innan du går till sjukhuset.

Återställning från en öppen hjärtkirurgi är inte lätt

Återställning från en öppen hjärtkirurgi är inte lätt. Det låter dig uppleva mycket smärta. Men om du ber om de nödvändiga mediciner vid rätt tidpunkt och ta dem på lämpligt sätt, kommer återhämtningen att vara mycket enklare. Därför, glöm inte att veta betydelsen av smärtstillande medel efter varje hjärtoperationer för att minimera lidande som du upplever.