E2h

Hur att befria blåmärken eller HICKEYS med ett ägg

Blåmärken och sugmärken är inte bara obehagligt

Blåmärken och sugmärken är inte bara obehagligt, lockar de också oönskad uppmärksamhet. I alla tider har människor funnit många sätt att behandla dessa besvärande sår. Ett sätt är genom användningen av ägg. Om du har extra ägg i ditt kök, använda dem för att bli av med dina blåmärken eller HICKEYS.

  • Kontrollera blåmärke. Ta reda på om blåmärke är allvarlig eller inte. Ett ägg hjälper till att avlägsna endast mindre blåmärken. Ta reda på om du har skärsår, brutna ben och andra skador under din blåmärke. Gå till läkare om du misstänker att du har ytterligare skada. När du är säker på att din blåmärke är bara huden djup, gå vidare till nästa steg.
  • Koka ett ägg. Detta är det traditionella sättet att bota blåmärken eller HICKEYS. Värm lite vatten. När vattnet kokar, lägg ägget i vattnet och sedan vänta några minuter tills det blir hårdkokt. Få ägget ut, låt den svalna lite men se det är fortfarande varmt.
  • Rulla en varm ägg över blåmärke. Rulla varma ägg (med eller utan äggskal) åt blåmärke tills ägget blir kall. Upprepa detta för minst 3 gånger om dagen. Värme och rullande rörelse lindra smärta och hjälpa förbättrar blodcirkulationen, vilket minskar blodproppar i blåmärke.
  • Använd en cool ägg. Efter två dagar, eller om blåmärken inte är svullen, hjälper en cool ägg förbättrar hudens kondition. Ställ i kylskåp ett ägg på ett tag. Ta ut när ägget känns sval vid beröring. Rulla försiktigt detta ägg över blåmärket tills ägget värms upp. Gör detta 3 gånger per dag eller om så önskas.
  • Rulla ett rått ägg. Om du inte är bekväm med värme eller kyla, gör ett rått ägg bara bra. Först, tvätta ägg. Sedan rullar ägget över det drabbade området att massera blodproppar bort. Undvik att krossa ägg.
  • Häll rå äggula. Äggula innehåller proteiner och näringsämnen som hjälper läka sår. Bryta en okokt ägg och häll den över blåmärke. Massera det åt blåmärke tills huden absorberar äggula. Se till att du inte är allergisk mot äggula, för om du är, kommer din blåmärke svälla ännu mer.
  • Använd äggskal. Om du tycker att rulla ägget över blåmärke är smärtsam, kan du täcka blåmärke med äggskal istället. Placera varmt eller kallt äggskal över blåmärke tills den är helt täckt. Tryck på lagret av äggskal försiktigt så att värmen eller kylan överförs till huden bättre.


En blåmärke eller Hickey går oftast bort efter 2 veckor

Hur att befria blåmärken eller HICKEYS med ett ägg. Kontrollera blåmärke.
Hur att befria blåmärken eller HICKEYS med ett ägg. Kontrollera blåmärke.

En blåmärke eller Hickey går oftast bort efter 2 veckor. Under denna tid kan det ändras från rött till blåsvart till ljusbrun, tills den försvinner. Om det inte går bort efter två veckor, eller om det sväller och känns smärtsamt, kan du ha ett hälsotillstånd som hindrar dina sår från att läka ordentligt. Var uppmärksam på status blåmärke eller Hickey under de följande dagarna. Konsultera en läkare om din blåmärke eller Hickey stannar längre än vanligt eller blir värre.