E2h

Hur att befria diabetes med mat och motion

Diabetes är ett tillstånd där det finns för mycket socker i blodet

Diabetes är ett tillstånd där det finns för mycket socker i blodet. Socker är normalt inte skadligt, eftersom kroppen använder den för att generera energi. Vid diabetes kan kroppen inte använda upp socker ordentligt, varför det ansamlas i blodet och orsakar komplikationer i dina organ och blodkärl. För att bli av diabetes måste sockret i blodet minskas och underhållas till normala nivåer. Rätt mat och motion är ett sätt att göra detta.

Hur att befria diabetes med mat och motion. Ät fiberrika mat och dryck vatten.
Hur att befria diabetes med mat och motion. Ät fiberrika mat och dryck vatten.

  • Gå på en diet. Konsultera en dietist för att få en kost som är utformad för att bekämpa diabetes. Dietisten anser faktorer såsom din vikt, ålder, andra sjukdomstillstånd, och liknande, för att göra en diet plan för dig. Den dietist ger dig en lista över livsmedel att äta, hur man förbereder dem när man ska äta dem, och annan viktig information. Om du är intresserad av att följa en viss diet, fråga din dietist om du kan säkert ta på diet. Hon kan behöva ändra några detaljer i kost som passar ditt hälsotillstånd bättre.
  • Äta hälsosamt. Din blodsockernivå påverkas av den mat du äter. Välj vad du ska äta noggrant. Vet vilka livsmedel som är bra för dig och äta dem i lämpliga mängder. Sprid dina måltider i 5 mindre måltider så att din blodsockernivå inte stiger plötsligt som du äter en stor måltid. Undvik skräpmat och livsmedel som är rika på konserveringsmedel, kemikalier och skadliga fett, eftersom dessa kan förvärra ditt tillstånd.
  • Ät fiberrika mat och dryck vatten. Fiber och vatten spolar ut gifter och fetter från kroppen. Ät frukt och grönsaker, eftersom de har gott om näringsämnen för att göra din kropp friskare. Även dessa livsmedel fylla magen så att du inte behöver äta onyttig mat bara för att vara full. Drick tillräckligt med vatten för att förhindra uttorkning och rena blodet.
  • Ät lågt socker livsmedel. Äta rätt innebär inte helt undvika socker, eftersom de är vanligt förekommande i livsmedel i varierande mängder. Däremot behöver du undvika livsmedel som har extremt höga sockerhalter. Vet hur mycket socker ett livsmedel innehåller. Undvik livsmedel rika på enkla sockerarter, såsom godis, pasta och vitt bröd, eftersom dessa bryts ner lätt och höjer blodsockret snabbt.
  • Har en övning rutin. Snabba upp din ämnesomsättning så att kroppen använder sig av socker som du tar i. En övning rutin bränner fett och använder upp socker i blodet, samt stärker din kropp och immunitet. Fråga din läkare eller sjukgymnast om övningar för att hålla kroppen frisk. Om du är överviktig, motionera regelbundet för att ha en normal vikt. Att ha en normal vikt ökar dina chanser att bli av med diabetes.
  • Vara mer aktiv. En aktiv kropp bekämpar diabetes mer effektivt. Hitta ett sätt att hålla sig i rörelse. Jogga, göra vissa sysslor, klättra uppför trappor, gå till butiker, Do etc. Vissa sträckor och milda övningar. Sitter fortfarande förbättrar inte ditt hälsotillstånd, så om du är en coach potatis, få en mer kraftfull hobby. Om du är benägen att oversleeping använda en väckarklocka för att väcka dig vid lämplig tidpunkt.


När du hanterar din mat och motion

När du hanterar din mat och motion, hanterar du din blodsockernivå och diabetes. Med konsekvent förvaltning, kommer du att kunna befria diabetes för gott. Keep it up, följ din hälsa rådgivare, och har alltid som mål att leva ett hälsosamt liv.