E2h

Hur att behandla ångest och depression med läkemedel

På grund av de hårda och stressiga vardagen

På grund av de hårda och stressiga vardagen, många människor runt om i världen lider av ångest och depression. Depression diagnostiseras av en psykiater när en patient uppvisar tecken såsom brist på enhet, överdriven sova eller sömnlöshet, trötthet, självmordstankar ideations och antisocialt beteende. Dessa riktlinjer lyfts från DSM-IV, som anses vara en topp referensmaterial för psykiatrer i hela världen.

Läkemedelsindustrin har varit framgångsrik i att komma med mediciner som direkt bekämpa symptom på ångest och psykotisk depression. Dessa läkemedel har varit kända för att hjälpa ångest drabbade patienter går om deras dagliga liv utan större behov av andra insatser. Dessutom, kan ångestdämpande mediciner också användas för att behandla andra tillstånd och störningar, som kan vara relaterade till hjärnan och nervsystemet. Här är några av de mediciner som används för att behandla ångest och depression.

Hur att behandla ångest och depression med läkemedel. Hydroxizin är ett läkemedel som vanligen används för att stoppa plötslig panik eller ångestattacker.
Hur att behandla ångest och depression med läkemedel. Hydroxizin är ett läkemedel som vanligen används för att stoppa plötslig panik eller ångestattacker.

  1. Hydroxizin är ett läkemedel som vanligen används för att stoppa plötslig panik eller ångestattacker. Ångestattacker brukar förlama en enskild både fysiskt och psykiskt, och därför dessa kan vara mycket farligt om de lämnas obehandlade. Detta läkemedel har snabbt effekt och kan ta itu med en attack inom några minuter efter intag. Detta är en perfekt drog för dem med riktigt svåra fall av ångest. Denna typ av läkemedel är också vanligtvis administreras till patienter som väntar operation. Även om de kan vara psykiskt frisk, är kirurgpatienter ges Hydroxyzine att förhindra plötsliga ansats av ångestattacker, och för att kontrollera eventuella allergiska reaktioner, eftersom drogen är också en antihistamin. Det är i allmänhet säkert att använda för patienter två år och uppåt.
  2. Prozac är en av de mest kända anti-depression läkemedel. Bortsett från att behandla depression, Prozac också administreras för att behandla andra tillstånd, såsom ätstörningar bulimi, obsessiv-kompulsiv störning och även premenstruellt syndrom. Prozac är känd för att hålla patienter från vissa tvång, och kommer att liva upp stämningen i en deprimerad person. Med ett generiskt namn fluoxetin, är Prozac ett kontrollerat ämne och kan vara beroendeframkallande. Därför kan läkemedlet endast köpas med en ordentlig recept. Recept vanligtvis överlämnas till apoteket, och kan bara användas en gång.
  3. Sertralin är en av de mest kända läkemedel mot depression. Precis som Prozac, hjälper det att göra en patient mår bättre genom att lysa upp hans humör. Sertralin fungerar genom att hämma vissa kemikalier i hjärnan som skulle utlösa dåliga känslor eller återuppliva dåliga minnen. Varumärket för denna drog är Zoloft.
  4. Det senaste tillskottet till anti-depression läkemedel linjen escitolapram. Studier har visat att det minskar antalet självmord bland deprimerade patienter, jämfört med en behandling som behandlades med sertralin.

Ångest och depression är vanligt symptom på individer

Ångest och depression är vanligt symptom på individer, familjer och samhällen som ständigt under stress. Med miljontals individer med risk, receptbelagda läkemedel för ångest och depression är ganska populärt på apotek och sjukhus. På grund av potentiella biverkningar och andra faror som missbruk, men dessa populära läkemedel är också kontrollerade ämnen och är bara tillgängliga med ett giltigt recept.