E2h

Hur att behandla artrit

Artrit, som bokstavligen betyder "ledinflammation", är ett tillstånd som orsakar smärta och rörelse förlust i stora leder. Dess vanligaste form, artros, påverkar så mycket som 20 miljoner européer varje år. Tyvärr finns det ingen sätt att behandla denna degenerativ sjukdom, men det finns sätt och metoder som kan lindra din ledvärk. Här är några av dem:

  1. Collaborative behandlingar. För att ta hand om artrit, kanske du behöver en mängd specialister att ge behandlingar för olika symptom ditt tillstånd. Du kan rådgöra med reumatologer som är experter på att bota eller behandla artrit, kirurger ortopediska som är specialiserade på ben sjukdomar, sjukgymnaster som vet hur och när för att lindra smärta från alla delar av kroppen, och arbetsterapeuter som kan utforma särskilda övningar för att integrera din dagliga uppgift som kan hjälpa till att lindra smärtan av artrit.

Hur att behandla artrit. Collaborative behandlingar.
Hur att behandla artrit. Collaborative behandlingar.

Ett team av experter som exemplet ovan kan hjälpa snabbt lindra dig av de svårigheter till följd av din artrit. Var medveten dock att en fullständig behandling inte garanteras eftersom varje fall av artrit varierar i orsak och omfattning.

  1. Smärtlindring. Din läkare kan föreslå en regim för dig att minska och hantera smärtan du upplever med artrit. Precis vad en arbetsterapeut skulle råd kan detta inkludera enkla promenader övningar till komplexa gemensamma rörelser.
  2. Varm temperatur. Man tror att varm temperatur underlättar ledvärk, så försök och tillämpa en varm kompress på lederna från tid till annan eller när du känner stickningar smärta i området.
  3. Sjukgymnastik. Ett av de mest effektiva sätten att tillfälligt behandla artrit är sjukgymnastik. Detta möjliggör en fokuserad och detaljerad uppmärksamhet drabbade områden i kroppen, vilket gör snabbare gemensam lättnad som varar längre än enkla dagliga övningar.
  4. Läkemedel. När allt annat misslyckas, det finns mediciner som finns på marknaden som ger snabb och effektiv smärtlindring från artrit. Acetylsalicylsyra och andra antiinflammatoriska läkemedel har omedelbara effekter som är säkra för patienten att ta. Andra läkemedel, såsom sulfasalazin och metotrexat, behandla symtom och kan även fördröja snabb progression av sjukdomen. Fråga din läkare om rätt medicinering för att ta och den rätta dosen för ditt stadium av artrit.

Artrit kan vara en sjukdom oftast drabbar äldre människor

Artrit kan vara en sjukdom oftast drabbar äldre människor, men det är aldrig för tidigt för dig att börja skydda dina ben och leder. Drick mycket mjölk och äter mycket mat som innehåller kalcium och C-vitamin som stöd snabbare och starkare ben utveckling. Regelbunden motion kan också hjälpa till att hålla lederna i fin form, vilket möjliggör flytande rörelse och förhindra stelhet i väsentliga kopplingar, såsom knä och armbåge, uppstår. Om du känner att du kanske har smittats artrit, rådgöra med din läkare omedelbart så att han kan ge dig rätt behandling är lämplig för det skede av ditt tillstånd.

Artrit kan vara en sjukdom oftast drabbar äldre människor. Smärtlindring.
Artrit kan vara en sjukdom oftast drabbar äldre människor. Smärtlindring.

Kom alltid ihåg att tidig upptäckt är nyckeln till att ge botemedel mot sjukdomar.