E2h

Hur att behandla astma under graviditeten

Om du har astma och du är gravid, definitivt du skulle vilja få de behandlingar som kommer att utgöra den lägsta risken för möjliga fosterskador. Det är också mycket viktigt att du får snabb behandling i händelse av en astmaattack, så svåra astmaattacker kan minska ditt barns syretillförsel - som kan leda till ödesdigra resultat. Läs vidare om några tips om hur man bäst behandla astma under graviditeten:

 • Vet vad som väntar. Om du redan är en astmatiker, bör ditt mål vara primärt förebyggande. Först av allt, vet att astmaanfall befinns uppträda oftast under den 17 genom 24:e veckorna av graviditeten, och svårighetsgraden av astmaattacker under den första graviditeten är vanligtvis densamma för de efterföljande graviditeter. Håll dig borta från alla potentiella allergener (särskilt sällskapsdjur päls och ilska, damm, stark parfym, rök och andra föroreningar) och undvika ansträngande aktiviteter under din pregnancy.You bör rådgöra med din läkare om varje astma medicin som du tog före din graviditet, vissa av dessa läkemedel är skadliga för ditt barn, medan de flesta inte. Några av de astmamediciner som fortfarande säkra att använda av gravida kvinnor har kortverkande luftrörsvidgande, inhalerade glukokortikoider och antihistaminer (används för att behandla allergier är förknippade med astmaattacker). Du bör planera för alternativa och mer naturliga botemedel för att ersätta den begränsade medicinering.
 • Ha regelbundna kontroller med din primärvårdsläkare. Det är ett bra drag att hålla sig uppdaterad om tillståndet i dina lungor, så du kan känna direkt om du är i riskzonen för en astmaattack och så att du kan göra förebyggande åtgärder så tidigt som möjligt.
 • Överväga att ha ditt barn kontrolleras oftare. Fråga din OB-Gyne om möjligheten att ge ditt barn tätare hälsokontroller, speciellt varje gång du lider av en attack. Detta garanterar att ditt barn utvecklas normalt och att han får tillräcklig syretillförsel.
 • Överväga att göra några huskurer. Det finns inget mildare än lugnande huskurer med naturliga ingredienser. Några av recepten för hem rättsmedel för astma inkluderar följande:
  • Blanda och värme kamfer och senapsolja och massage det försiktigt på bröstet.
  • Ånga ingefära te med vitlöksklyftor och dricka denna blandning två gånger dagligen.
  • Blanda limejuice, honung och rädisor, laga mat i pasta, och äter det dagligen.
  • Kombinera en tesked gurkmeja pulver med ett glas mjölk, drick denna blandning 2-3 gånger dagligen.
  • Andas doften av nybryggt kaffe, den stickande lukt är känd för att klara upp blockerade luftvägar.


Vet att dessa huskurer är utformade som mjuka, tillfälliga lösningar på mild astma attacker. Men att ta den ordinerade medicinen i rätt doser är oftast fortfarande det bästa sättet att ta itu med situationen.

Hur att behandla astma under graviditeten. Överväga att ha ditt barn kontrolleras oftare.
Hur att behandla astma under graviditeten. Överväga att ha ditt barn kontrolleras oftare.

Om du lever med andra människor att se till att de är också kunniga om din medicinering och kan hjälpa dig administrera det för dig själv. De bör alla samarbeta för att göra ditt hem som allergen-fri som möjligt, eftersom som nämnts, är det bästa sättet att ta itu med denna situation för att förhindra uppkomsten av ett astmaanfall i första hand. Du bör också vet hur många din primärvården givare samt antalet din barnmorska så att du kan kontakta dem snabbt i nödsituationer.