E2h

Hur att behandla blöjeksem

Om ditt barn har haft en blöja utslag - och de flesta barn har - då vet du den brinnande röda irritation som visas från ingenstans på ditt barns känsliga hud. Även om det kan se ganska alarmerande och kan göra att du orolig för att du kan ha gjort något fel, kan du vara säker på att få blöja utslag är bara en normal del av att vara ett barn.

Blöja utslag uppstår när fukt från en våt eller smutsig blöja gnuggar igen extremt känslig hud på ditt barns botten. Om bakterier eller jäst sedan ställa in, kan det göra en befintlig utslag ännu värre. Men medan du inte kan undvika alla blöja utslag, om ditt barn är utsatt för dem, det finns saker du kan göra för att minimera nya utslag och göra befintliga må bättre snabbt.

  1. Ändra ditt barns blöja ofta, så att området kommer att stanna så torr och ren som möjligt. För en nyfödd, kan detta vara varannan timme eller vid behov. Äldre barn kan ofta gå lite längre mellan förändringar.

Hur att behandla blöjeksem. Ändra ditt barns blöja ofta.
Hur att behandla blöjeksem. Ändra ditt barns blöja ofta.

  • Rengör ditt barn väl med oparfymerade våtservetter eller en mjuk tvättlapp med vatten. Försiktigt klappa området torrt.
  • Låt ditt barn gå utan en blöja så ofta som möjligt för att torka ut utslag och låt det läka.
  • Prova en tung blöja grädde tillverkad av zinkoxid för att behandla en befintlig blöjeksem. När utslag klarnar upp, kan lättare krämer som A & D salva lägga ett lager av fukt till ditt barns botten för att förhindra nya utslag bildas.
  • Om utslag verkar särskilt envis, kan det bero på jäst. Prova en anti-svamp grädde för att se om det hjälper det klara upp.
  • För mycket svåra hudutslag, fråga din barnläkare om du ska lager hydrokortison 1% kräm för ett par dagar under en av de andra krämer. Men kom ihåg att detta är bara en kortsiktig lösning, eftersom tiden det kan skada ditt barns känsliga hud.
  • Om utslag ser ut som en röd ring på ditt barns botten kan detta bero på en födoämnesallergi. Gör lite detektivarbete för att se om du kan hitta orsaken och ta den skyldige från ditt barns kost.
  • Om utslag kvarstår trots dina ansträngningar, har du barnläkare ta en titt på det. Vissa utslag behöver receptbelagda krämer.
  • Kom ihåg att de flesta utslag är inte allvarliga och kommer att klara upp snart.