E2h

Hur att behandla fall av matallergi

Det finns inget bättre än att njuta varje enskild skålen på ett buffébord. Från aptitretare till desserter och om kött, grönsaker, frukt, eller olika såser, kommer folk definitivt äter så mycket de kan. För personer med födoämnesallergier, men måste stor hänsyn och försiktighet utövas. Allergiska reaktioner kan inträffa med minsta exponering eller intag för allergiframkallande livsmedel. Ibland, även de värsta fallen av en jordnötsallergi, kan det även vara dödlig.

Födoämnesallergier är ibland lätt att upptäcka eller kan ta lite tid innan du kan identifiera orsaken (även genom allergitester), men det finns många sätt att behandla dem. För att lindra smärtan, minska klåda, eller minska svullnad i ansiktet eller armar, här är några saker du kan göra för att behandla en födoämnesallergi.

  • Använd en kall kompress över det drabbade området. När duscha, använd svalare vatten för att lugna klådan, smärta eller brännande känsla.
  • Bär kläder som är lätta så att din hud kan andas. Detta är också perfekt eftersom lättare material inte skulle skava mot huden och orsaka ytterligare irritation.
  • Medan kroppen bekämpa effekterna av din allergi, försök att vila så mycket som möjligt och avstå från hög nivå aktiviteter. Detta skulle ge din kropp att utveckla resistens och bekämpa allergi bättre.
  • Du kan också använda antihistaminer eller lotion för att lindra klådan. Beroende på dina aktiviteter, det finns antihistaminer som kan orsaka dåsighet, och det finns andra som är för icke-dåsig bruk.
  • Undvik att äta olika typer av livsmedel som innehåller ingrediensen som du är allergisk mot. För rätter som du verkligen älskar, men där du har en allergisk reaktion mot en av ingredienserna, försök att ersätta en annan post i receptet.
  • Få van att läsa etiketterna på livsmedelsbutiker livsmedel. Livsmedelsproducenter måste ange ingredienserna i sina produkter, och genom att läsa livsmedelsmärkningen bra, kan du medvetet undvika födoämnesallergier. Även maskiner som används för behandling av livsmedlet måste identifieras och det skall anges att andra ärenden behandlas i där också. Vissa skulle varna, "Denna produkt tillverkad användning av maskiner som också bearbetar produkter som innehåller jordnötter." För någon som har en allergisk (och eventuellt dödlig) reaktion mot jordnötter, kommer det att fungera som en varning, som trots jordnötter inte användes i den specifika posten, kan en del rester från maskinen påverkar andra icke-jordnötter innehåller poster.
  • För andra med mer allvarliga reaktioner, bör de bära en spruta med dem och vet att de borde själv administrera läkemedlet om de anser att allergin redan lösa in

Hur att behandla fall av matallergi. Få van att läsa etiketterna på livsmedelsbutiker livsmedel.
Hur att behandla fall av matallergi. Få van att läsa etiketterna på livsmedelsbutiker livsmedel.

Som med alla andra medicinska tillstånd, om du tror att ditt tillstånd inte förbättras eller om smärtan kvarstår och du vill att andra alternativ, kolla med din läkare för annan medicinsk hjälp. Medan online-rådgivning i forum kan vara till hjälp, är det bäst att för stor smärta eller större allergier, du rådfråga och behandling av läkare.