E2h

Hur att behandla frostnip

Frostnip är mindre formen av förfrysning, men det kan fortfarande vara ganska smärtsamt. Om du lider av smärta i fingrar, tår och öron, är det troligt frostnip och det måste behandlas snabbt innan det fortskrider i förfrysning. Följ dessa steg för att behandla frostnip effektivt.

Steg 1

Komma in. Det första du behöver göra för att behandla din frostnip är att stoppa den från att bli värre. Du måste få inomhus så snabbt som möjligt för att minska risken för din frostnip framskridande längre in köldskador. Söka närmaste skydd (helst någonstans varmt) och börja värma upp med hjälp av följande metoder.

Steg 2

Hur att behandla frostnip. Avslöja det drabbade området.
Hur att behandla frostnip. Avslöja det drabbade området.

Avslöja det drabbade området. Du kommer att kunna berätta vilken del av din kropp har frostnip eftersom det kommer sannolikt vara smärtsam och känslig för beröring. Oavsett om det är dina fingrar, dina tår, öronen eller näsan, ta bort alla beläggningar från området.

Steg 3

Kör lite hett vatten. Därefter kommer du vill hjälpa till att värma det drabbade området av kroppen snabbt. Värm lite vatten på ditt läger spis om du är i öknen, eller köra ett badkar med varmt vatten om du är hemma. Placera sedan den del av kroppen som har frostnip i det varma vattnet. Det borde inte vara för smärtsamt att göra detta. Om det är, låta vattnet svalna, eller lägga till några kallt vatten till den. Låt frost-kvävt kroppsdel ​​i det varma vattnet tills du kan känna att din egen kropp värme helt har återgått till det. Du kan se om din kropp del är helt nytt värmas genom att all färg har kommit tillbaka till det. Huden ska vara mjuk och inte känslig för beröring, om värmen har återvänt till det.

Om du inte kan hitta något varmt vatten, använd sedan din kroppsvärme eller någon annans för att få värmen tillbaka till den del av kroppen som har frostnip. Placera kroppsdelen (helt avtäckt) direkt mot den varma kroppsdelen. Kinder kan värmas mot händer och händer kan värmas i armhålorna.

Om, när du försöker att åter värma huden, du märker blåsor börjar formulär, kan du förmodligen förfrysning och inte frostnip. I det här fallet, behandla för förfrysning omedelbart.

Steg 4

Kör lite hett vatten. Låt inte den kroppsdel ​​att frysa igen.
Kör lite hett vatten. Låt inte den kroppsdel ​​att frysa igen.

Låt inte den kroppsdel ​​att frysa igen. När du har åter värmas frost-kvävas område av kroppen, försök att inte låta det bli kallt eller frysa igen. Detta kan och kommer att orsaka allvarliga vävnadsskador på det området av kroppen, som kommer att vara mycket smärtsamt och handikappande.

Steg 5

Besök din husläkare om det behövs. Ibland lite värme och vila är allt som kommer att krävas för att till fullo behandla frostnip. Men om du är orolig att din frostnip inte läker ordentligt, kontakta din läkare. Du kanske har en mer allvarlig vid faktiskt förfrysning, vilket kommer att kräva läkarvård.


Frostnip och förfrysning är möjligt att få under alla årstider. Det behöver inte nödvändigtvis vara i mitten av en snöstorm, även om detta är det vanligaste fallet. Se till att du alltid medveten om den prognostiserade vädret om du planerar på att vara utomhus för någon längre tid, och klä sig i lager så att du kan ta bort eller lägga kläder som vädret eller din kropp temperaturförändringar. Om du gör det kommer att hjälpa dig att förhindra frostnip så att du aldrig behöver behandla det.