E2h

Hur att behandla gikt naturligt

Gikt var känd i äldre tider som "rik mans sjukdom" eller "kungens sjukdom". Men är det faktum, du behöver inte vara rik eller vara en kung att få detta. Detta är en typ av artrit som gör den gemensamma svullen, varm och röd. Stortån är den vanligaste delen påverkas av gikt. Detta orsakas av överskott av urinsyra i blodet. Överskottet urinsyra kristalliserar och stannar i leder, senor samt vävnader runt leder och senor. Du kommer att uppleva svår smärta som inte kommer lätt avta om du har gikt. Gå till läkare så snart som möjligt för recept på vilka läkemedel du behöver ta. Läkemedel mot gikt behandling är allmänt tillgängliga men dessa kan ha negativa effekter på njurarna. Det finns naturliga sätt på hur man kan behandla gikt, som du kan prova om du föredrar detta än läkemedel. Men det är nödvändigt att låta din läkare vet om dessa naturliga metoder innan du försöker dem.

Här är de steg för hur man ska behandla gikt naturligt.

  • Använd eteriska oljor. Dessa är inte bara används för att göra doft och för avkoppling, kan dessa också vara svaren för din injekteringsbruk problem. Några av de eteriska oljor som du kan använda är isop eterisk olja, grapefrukt eterisk olja och cypress eterisk olja. Men använd inte någon av dessa på egen hand. Blanda 3 droppar av någon av dessa eteriska oljor med 2 teskedar olivolja eller vegetabilisk olja. Applicera detta på området kommer du att känna smärta och massera det. Ricinolja kan också användas för att lindra smärtan. För att använda detta, fukta en ren trasa och sätta lite ricinolja på den. Sätt detta på toppen av den berörda delen av kroppen satte sedan en ren och torr trasa ovanpå det. Skaffa en värmedyna och placera denna på toppen av torr trasa, som du sätter på toppen av tyg med ricinolja.
  • Drick vatten och juice. Den rekommenderade mängden vatten att dricka varje dag är 8 glas. Vatten tvättar bort toxiner liksom kristaller bildade genom urinsyra. Om du har Gouts, är det bäst att ta minst 12 glas vatten om dagen. Svart körsbärsjuice har också visat att sänka nivån av urinsyra i kroppen. Regelbundet intag av körsbär saft förhindrar urinsyra kristaller från att bygga upp orsakar smärta.
  • Ät inte mat som bildar urinsyra. Några av dessa livsmedel är bönor, kammusslor, linser och rött kött. Undvik dessa livsmedel samt dricka för mycket alkohol.
  • Förbered en fotbad eller organ bad. Om smärtan är på foten, förbereda varmt vatten i en behållare stor nog att suga din drabbade foten. Blanda 2 droppar isop eterisk olja, grapefrukt eterisk olja eller cypress eterisk olja och en kopp Epsom-salt. Blötlägg det drabbade foten på blandningen. Om en annan del av kroppen påverkas, förbereda en kropp bad med samma blandning.

Hur att behandla gikt naturligt. Använd eteriska oljor.
Hur att behandla gikt naturligt. Använd eteriska oljor.

Se till att ha dagligt intag av kosttillskott eller livsmedel rika på vitamin E, B5 och A för att behandla gikt. Brist på dessa vitaminer kan orsaka fogmassa enligt forskning gjord. Om du stöter på svåra smärtor som du inte kan hantera, är det alltid bäst att gå till doktorn.