E2h

Hur att behandla hemorrojder under graviditeten

En hemorrhoid är det tillstånd i vilket venerna i ändtarmen området blir svullen och inflammerad. Gravida kvinnor är benägna att detta på grund av ökningen av trycket på hemorrhoidal vener. Fostret och växande livmodern, hormonella förändringar och förstoppning kan orsaka trycket. Det fina är att det oftast slutar efter förlossningen. Kan dock obehag och smärta den gravida kvinnan känna om hon har hemorrojder måste behandlas. Om du är gravid och du lider av hemorrojder, är det bäst att tala med din läkare om detta. Det finns vanligtvis mediciner och plåster som ordinerats av läkare för patienter som lider av detta. Men se till att följa instruktionerna ordentligt när använder dessa. Det finns också andra sätt på hur att behandla hemorrojder och befria dig från klåda och smärta som du känner.

Hur att behandla hemorrojder under graviditeten. Applicera is på det drabbade området.
Hur att behandla hemorrojder under graviditeten. Applicera is på det drabbade området.

Här är de steg för hur man ska behandla hemorrojder under graviditeten.

  • Applicera is på det drabbade området. Crash lite is och linda Crashed Ice på en ren trasa eller sätta detta på en plastpåse. Tillämpa denna direkt på den drabbade delen för att minska svullnad samt minska den smärta som du känner. Du kan också gälla hassel direkt till det drabbade området. Trollhassel är en sammandragning som är tillgängliga över disk på flesta apotek. Applicera detta med bomullsrondeller.
  • Ta ett bad. Gör detta flera gånger varje dag, särskilt när du känner dig irriterad av dina hemorrojder. Använd varmt vatten och blöta i badkar för att minska irritation. Om klådan är för mycket, kan du också lägga ca ½ kopp bakpulver på din bad. Men om du gör det, undvika blötläggning i vattnet under en längre tid, eftersom detta kan irritera hemorrojder samt om de utsätts under en längre period.
  • Sitt bekvämt. Du kan sitta på en ammande kudde eller en vanlig kudde så att du kommer känna dig mer bekväm. Se till att kudden är mjuk men. Detta kommer att förhindra den drabbade delen av borstar på den hårda ytan av stolen, vilket kan orsaka smärta. Om en kudde inte finns, försök att sitta på en skinkan och sedan byta till den andra sidan för att förhindra att sätta press på den drabbade delen. Kontrollera också att du står upp då och då och undvika sitter under långa perioder för att förhindra obehag.
  • Använd våtservetter. Detta är bättre än att använda silkespapper, vilket kan irritera dina hemorrojder. Det finns våtservetter som är särskilt utformade för personer med hemorrojder. Se till att dessa är milda och det är säkert för gravida kvinnor. Rengör anala området ordentligt så att du känner fräschare och mer bekväm.
  • Ät rätt mat. Eftersom förstoppning är också en av orsakerna till hemorrojder, äta mat som hindrar detta bidrar till att förhindra hemorrojder också. Drick mycket vatten och juice och ta mat rik på fiber. Du kan också be din läkare om vad pall mjukmedel är säkert för dig att ta.


Hemorrojder under graviditeten kan vara irriterande, men med hjälp av din läkare och de medföljande behandlingar, kommer du att kunna få igenom detta tills du föder.