E2h

Hur att behandla insulin chock

Någon med insulin chock kan lida av flera skäl - för mycket insulin, lågt blodsocker, eller allmänt dåliga matvanor. Oavsett orsaken, insulin chock, även känd som hypoglykemi, är ett tillstånd hos diabetiker som kräver omedelbar uppmärksamhet. Denna guide bör hjälpa dig att känna igen symptomen på insulin chock och erbjuda några tips om hur man kan behandla det.

Steg 1

Leta efter symtomen. Om du tror att du har att göra med insulin chock, leta efter någon eller alla av följande tecken. Patienten kan uppleva olika nivåer av medvetande. Han kan vara okoordinerade, skakig eller yr. Dessutom kan han vara irriterad och klagar över en mycket hög hjärtfrekvens. Om en diabetiker klagar av svår hunger och har blek eller svettig hud, han kommer förmodligen in insulin chock. Du måste agera snabbt.

Steg 2

Hur att behandla insulin chock. Återställ medvetande om det behövs.
Hur att behandla insulin chock. Återställ medvetande om det behövs.

Ge patienten socker. Det första du behöver göra när en diabetiker person klagar över "inte känner just" är att ge honom lite socker. En burk läsk eller några söta godsaker bör nästan omedelbart ta upp hans blodsocker. (Om du bor med en diabetiker, är det en bra idé att bära dessa typer av snacks med dig hela tiden.) Fruktjuice, chokladkakor och även en sked socker kommer alla att bidra till att föra patienten ut insulin chock.

När socker har getts till diabetiker person, föreslå att han testar sitt blodsocker. Om det är extremt låg eller hög, kommer han måste äta något mer omfattande, annars får han till ett sjukhus. Insulin chock kan vara en föregångare till ännu värre problem i en diabetiker, och om han bara inte verkar som han själv, ska du få din älskade en till en läkare omedelbart.

Steg 3

Återställ medvetande om det behövs. Om patienten har gått till svår insulin chock, är chansen att han har förlorat medvetandet. Att behandla detta måste du se till att han fortfarande andas. Upprätta en luftväg om du kan genom att lägga ner honom och deponering hakan uppåt. Sätt ditt öra till hans mun för att lyssna efter andning. Om han är, gnida lite socker på hans tandkött. Det kommer att absorberas av hans tandkött och tunga. Försök inte tvinga något flytande eller fast i halsen om han är medvetslös, eftersom detta kommer att orsaka honom att kvävas. Efter en stund bör sockret återställa vakenhet i din älskade. (Om han inte andas, börja räddning andas och HLR direkt.)

Steg 4

Sök medicinsk vård. Förebyggande är den bästa behandlingen.
Sök medicinsk vård. Förebyggande är den bästa behandlingen.

Sök medicinsk vård. När du har tagit omedelbara åtgärder och förutsatt att din älskade en med socker, är det en bra idé att kontakta en läkare eller sjuksköterska. Beroende på graden av chocken, kan du bara checka in med din husläkare eller du kanske vill ringa en ambulans. Använd ditt omdöme för att bestämma vilken typ av eftervård behövs för din älskade efter att han går igenom insulin chock.

Steg 5

Förebyggande är den bästa behandlingen. För att slippa att behandla insulin chock, är det bäst att undvika det. Om du är diabetiker eller om du har en älskad som är, är det viktigt att du håller ett vakande öga på vad som äts. Korrekt sockerintag förhindrar insulin chock så att du inte kommer att behöva behandla det i en nödsituation.