E2h

Hur att behandla karies

Karies, annars känd som karies, såsom anses vara en av de vanligaste villkoren i världen, i själva verket är det näst förkylning den vanligaste hälsoproblemet. Det påverkar alla, ung eller gammal likadana. Det kan orsakas av mjölk och nappflaska för ett spädbarn, söt mat och felaktig munhygien för barn och olämplig kost och laster för äldre. Eftersom karies påverkar i en persons självkänsla och hälsa i allmänhet, är det viktigt att karies behandlas snabbt och väl.

Behandling för karies kan delas in i två - behandling för karies vid sin debut, och behandling för karies i senare skeden.

Om tandröta ännu inte har förstört de drabbade tand, de vanliga behandlingsmetoderna är god munhygien, fluor och regelbundna hälsokontroller till tandläkaren. Det beror på om karies diagnostiseras på ett tidigt stadium, kan dess progression blockeras, återförda framtida sönderfall och onödiga kostnader förhindras.

Korrekt munhygien

Hur att behandla karies. Om emellertid skadan i dina hålrum genom karies bli omfattande.
Hur att behandla karies. Om emellertid skadan i dina hålrum genom karies bli omfattande.

Korrekt munhygien, såsom tandborstning och tandtråd, är ett bra sätt att förhindra ytterligare skador, eller för att hålla nya sönderfall uppstår. Använda fluortandkräm eller genomgår fluorbehandling, är en annan behandling rekommenderas av tandläkare för att stoppa karies innan håligheter bildas och för att minska risken för känsliga tänder som är en vanlig komplikation vid försvagade tänder. Kontroller med tandläkaren rekommenderas minst två gånger om året. Det är så att din tandläkare kan ge råd behandlingar om karies diagnostiseras, och kan även hjälpa till att utbilda dig i rätt vård av dina tänder genom bilder och uppläsningar.

För spädbarn, där den vanligaste orsaken till karies är mjölk som stannar i barnets mun medan du sover, eller en nappflaska som används som tjuder är föräldrarna utbildas i hur man korrekt schemalägga utfodring, för att förhindra tandproblem.

Om emellertid skadan i dina hålrum genom karies bli omfattande

Om emellertid skadan i dina hålrum genom karies bli omfattande, andra dentala behandlingar rekommenderas som fyllningar, krona, Rotfyllning och extraktion. Fyllning är lämpligt behandling om karies redan har förstört delar av tanden eller resulterade i en flisas tand. Silverlegering eller plast fyllningar används som ersättning, eller för att återställa den ursprungliga formen av tanden när skämda del har tagits bort.

En krona appliceras om skadan på tanden är mer omfattande

En krona appliceras om skadan på tanden är mer omfattande. I de fall där nervändar av tanden har dött på grund av karies.
En krona appliceras om skadan på tanden är mer omfattande. I de fall där nervändar av tanden har dött på grund av karies.

En krona appliceras om skadan på tanden är mer omfattande. I denna typ av behandling, är vissna eller försvagade områden av tanden avlägsnats, ersättas, och försedd med en krona - som fungerar som en ersättning för en del av eller hela tanden. Den används också för tänder som allvarligt skadas för fyllningar att fungera.

I de fall där nervändar av tanden har dött på grund av karies

I de fall där nervändar av tanden har dött på grund av karies, eller den infekterade delen är massan av tanden, är den tredje typen av behandling som - rotfyllning. I detta förfarande, avlägsnar tandläkaren mitten av tanden, nerver, och blod vävnad fartyg. Den exponerade tanden fylls sedan med ett tätningsmaterial såsom silverlegering, och sedan förseglas med fyllningar eller försedda med en krona.

Den fjärde behandling - utvinning, är den behandling som alla vill undvika. I de fall där roten av tanden blir kraftigt skadats av karies kan hela tanden måste avlägsnas.

Dessa behandlingar är utvecklade för att hjälpa människor med karies beroende på svårighetsgrad deras tillstånd. Man bör dock inte förlita sig på dessa tillgängliga behandlingar för att motivera att ta sina tänder för givet. Kom ihåg att förebyggande och identifiering av orsaken till din karies är alltid bättre än att bota.