E2h

Hur att behandla kolit naturligt

Kolit är ett medicinskt tillstånd där tarmen foder blir inflammerad

Kolit är ett medicinskt tillstånd där tarmen foder blir inflammerad. Vanliga symptom på denna sjukdom är magkramper, diarré, feber, betydande viktnedgång, och sömnlöshet. Normalt är det enda verkliga botemedel mot kolit kirurgi, vilket innebär avlägsnandet av tjocktarmen. Relief och vissa inflammation minskning kan hittas genom medicinering. Men de flesta människor föredrar alltid någon annan behandling, eftersom kirurgi är riskabel och medicinering kan orsaka vissa biverkningar. Lyckligtvis finns det ett antal naturliga och holistiska behandlingar som du kan prova i stället för den traditionella medicinska behandlingar.

Hur att behandla kolit naturligt. Ät livsmedel rika på omega-3.
Hur att behandla kolit naturligt. Ät livsmedel rika på omega-3.

  1. Med probiotika. Kommersiell probiotiska mjölk som Yakult från Japan är ett bra alternativ som alla lider av kolit kan ta. Probiotiska ämnen som innehåller lactobaccilli, streptokocker och bifidobakterier kan attackera infektionen orsakar genom kolit och gör din kolon frisk igen. Produkter som Yakult är bra källor. Yoghurt är en annan källa också.
  2. Ät livsmedel rika på omega-3. Andra människor hävdar att Omega-3 fettsyror är bra motverkande näring till kolit. Uppenbarligen, kan omega-3 minskar signifikant den inflammation som orsakas av kolit.
  3. Ta aloe vera. Studier har visat att aloe vera tas oralt kan minska inflammation i tjocktarmen foder. Eftersom kolit orsakar inflammation, bör ta aloe vera motverka det. Det enda problemet är Aloe Vera extrakt är inte ätbara. Dock har vissa företag börjat marknadsföra aloe vera gel tillverkad för oral konsumtion. Om du kan få tag på denna produkt, kan du ha en chans att hitta lättnad.
  4. Följa en strikt diet. Oavsett om du hindrar kolit eller behandla ett existerande kolit skick, hålla sig till en bra kost kan verkligen hjälpa. Ät mer mat rik på vitamin C. Undvik konsumerar för mycket socker och godis. Undvik kryddstark mat och eftersom det kommer definitivt bara göra saken värre. Frukt och grönsaker bör vara ditt huvudsakliga kost. Tomater, broccoli och apelsiner är bra exempel att äta.
  5. Ta folsyra. Folsyra är känt att förhindra och bekämpa tjocktarmscancer, vilket är ett resultat av förlängd kolit. Livsmedel rika på folsyra bör vidtas. Om du kan få tag på några naturliga kosttillskott som innehåller det, då kan du ta det också.
  6. Ta Boswellia. Denna ört som finns i ett speciellt träd i Indien är känt för att vara effektivt för att minska inflammation som orsakas av kolit. Ört, när det tas, kan bekämpa de kemiska reaktioner och infektioner som orsakar inflammation i tjocktarmen foder. Det har förekommit många fall där detta har visat sig vara mycket effektiv.
  7. Försök med akupunktur. Den antika helande konst akupunktur använder tryckpunkter som finns i kroppen för att läka vad krämpa existerar. Enligt akupunktörer och homeopatiska utövare är akupunktur ett universalmedel metoden. Så, om du har kolit, kan du prova detta alternativa påföljden ut.

Innan du tar något av dessa naturliga botemedel allvarligt att bota din kolit, se till att rådfråga en läkare som också är en holistisk utövare. På så sätt kan han rekommendera olika naturliga behandlingar som är logiskt i linje med traditionell och konventionell medicin.