E2h

Hur att behandla lunginflammation symtom

Lunginflammation är en mycket allvarlig sjukdom

Lunginflammation är en mycket allvarlig sjukdom, med de mest allvarliga fallen resulterar i döden. I genomsnitt 40.000 till 70.000 tusen européer dör varje år av denna funktionsnedsättande sjukdom. Det innebär i allmänhet en inflammation i lungorna som orsakas av en mängd olika källor, bakterier, kemikalier, virus, och även fysisk skada. Även om vissa fall är milda nog att du kommer att känna som om du har just fångat en vanlig förkylning, är det fortfarande viktigt att veta hur man ska behandla symptomen på lunginflammation.

Hur att behandla lunginflammation symtom. Lunginflammation är en mycket allvarlig sjukdom.
Hur att behandla lunginflammation symtom. Lunginflammation är en mycket allvarlig sjukdom.

Det första steget är att kontrollera huruvida dina symptom stämmer överens med lunginflammation. Ta dig tid att utvärdera hur du mår. Upplever du en skarp smärta i bröstet när du andas in djupt? Är din slem rostfärgad? Kör du hög feber? Göra en del forskning om dina symtom, och om de kan verkligen klassas som lunginflammation symtom, gå och se din läkare omedelbart. Läkaren kommer att köra några tester och diagnostisera din sjukdom baserat på resultaten.

I fall lunginflammation bekräftas

I fall lunginflammation bekräftas, kommer din läkare att förskriva sedan några anti-lunginflammation medicinering. Du kommer förmodligen få höra att ta antingen oral eller intravenös antibiotika som penicillin. Läkaren kommer att hänvisa dig till där du kan få medicinen. När du tar medicinen, se till att du följer anvisningarna exakt. Den typ av läkemedel kommer att starkt beroende vilken typ av lunginflammation du har, och det finns över 50 slag. Du vill inte leka när din hälsa är berörda.

Stärka immunförsvaret genom att dricka mycket vätska

Stärka immunförsvaret genom att dricka mycket vätska. Detta kommer också att hjälpa lossa trängsel i lungorna. Det bästa att dricka vid denna punkt är vatten och fruktjuicer.

Du kan uppleva vissa organ smärtor också

I fall lunginflammation bekräftas. Stärka immunförsvaret genom att dricka mycket vätska.
I fall lunginflammation bekräftas. Stärka immunförsvaret genom att dricka mycket vätska.

Du kan uppleva vissa organ smärtor också. Den hosta och andningssvårigheter tar ut sin rätt på dig, och febern kommer att ge dig värk. Medan kroppen slåss smittan, kan du ta smärtstillande för att hantera smärtan. Konsultera en utbildad professionell vård om vad analgetika kan du ta före allt annat. Vissa läkare kan ordinera kodein i fall av allvarlig lunginflammation. Kom ihåg att ta denna medicin sparsamt-kodein kommer att undertrycka din hosta, men hosta är faktiskt bra för lungorna.

Som ni slåss lunginflammation

Som ni slåss lunginflammation, är det viktigt att du får massor av vila. Nap så mycket du vill, och göra det till en vana att få minst åtta timmars sömn per natt. Din kropp arbetar övertid för att slåss infektionen, så det rekommenderas att du ger det så mycket vila som möjligt.

Medan du genomgår behandling

Medan du genomgår behandling, kan du försöka att utöva dina lungor. Hosta, och sedan ta ett djupt andetag. Låt dina lungor att sträcka och hålla andan i ca 10 sekunder. Andas starkt och kraftfullt. Detta kommer att hjälpa i healing dina skadade lungor. Om överbelastning är ett problem, tar en slemlösande som guaifenessin att lossa upp saker. Tänk på att det hittills har inga studier visat att slemlösande stöd i återhämtning från lunginflammation. De kommer dock att hjälpa dig att känna dig bättre. Kom ihåg att innan du tar någon behandling alls, rådfråga en utbildad sjukvårdspersonal.