E2h

Hur att behandla norovirus sjukdom

Norovirus sjukdom kan orsaka diarré och kräkningar

Norovirus sjukdom kan orsaka diarré och kräkningar. Det finns dock flera fall att det kan orsaka uttorkning, vilket är ofta livshotande. Därför, när du råkar vara smittade av denna sjukdom, måste du göra omedelbart ett sätt att behandla den. Här är en guide som hjälper dig att behandla norovirus sjukdom:

Hur att behandla norovirus sjukdom. Stanna hydratiserade delen av tiden.
Hur att behandla norovirus sjukdom. Stanna hydratiserade delen av tiden.

  • Stanna hydratiserade delen av tiden. Antalet en fiende när man talar om norovirus sjukdom är uttorkning. Därför är den bästa tekniken för att bekämpa problemet genom att vistas hydratiserade. Dricksvatten kan vara till hjälp, men diarré och kräkningar kan orsaka kalium och natrium förluster. Därför är det bättre att dricka mineral berikade drycker för detta ändamål, såsom den i Gatorade. Du kan också överväga te eller äppeljuice att fylla förlorade näringsämnen men försöker undvika apelsinjuice, kaffe och läsk. Om kräkningar och diarré orsakad av viruset är allvarliga, kan använda intravenös vätsketillförsel vara till hjälp. Vid denna punkt, är hjälp av en läkare eller sjuksköterska som redan krävs.
  • Behandla diarré med over-the-counter piller. Diarré kan orsaka en hel del skada i form av inte bara vätskor, men också kalium. Det är bra att ta mediciner för att bromsa vätskeförlust.
  • Ät bra mat för att hjälpa viruset ner. Norovirus tar tid innan den kan brytas ned av matsmältningssystemet. Efter ca fyra timmar eller sex timmar, börja äta små mängder av enkla livsmedel. Detta inkluderar buljong, toast och bananer. Undvik kryddig, sura, fet och mejeriprodukter tills den tredje dagen av ditt tillfrisknande.
  • Minimera dina dagliga aktiviteter så mycket som möjligt. Eftersom sjukdomen orsakas av ett virus, finns det ingen piller som kan motverka den. Din kropp kommer att kämpa bort viruset i sig. Därför måste du ge din kropp en välbehövlig energi för att bekämpa viruset borta. Så måste du vila, få lite extra sömn, och undvika att göra en massa aktiviteter.
  • Ta inte antibiotika för norovirus sjukdom. Antibiotika slåss bara bort bakterier och definitivt inte virus. Därför, oavsett hur många antibiotika du tar, kan det inte hjälpa vid behandling av sjukdomen.
  • Hantera sjukdomen noggrant. Viruset är smittsamt, därför är det mycket viktigt att du hanterar sjukdomen varsamt. Medan du behandlar din sjukdom, notera att undvika att dela objekt du använder och även hantering av livsmedel. Tänk på att det är mycket lätt att sprida viruset till andra människor. Dessutom, tvätta händerna ofta, särskilt när du är kräkningar och lider av diarré.
  • Kontakta läkare om symptomen fortsätter i mer än tre dagar. Vanligtvis kan kroppen bekämpa bort denna sjukdom i två eller tre dagar tid. Om diarré och även kräkningar varar i flera dagar redan, är det bra att se din läkare redan. En professionell vet vad den bästa metoden är att behandla dig av din sjukdom, särskilt i kampen bort viruset och att bli av med diarré, kräkningar och uttorkning.


De ovan nämnda spetsar är mest kända för att hjälpa personer som lider av infektion av viruset. Men notera att det fortfarande bäst att rådfråga vårdpersonal vid behandling av sjukdomen. Ändå är det de som kan ge dig den nödvändiga och mest effektiva lösningen i kampen mot norovirus sjukdom.