E2h

Hur att behandla osteoporos under graviditeten

Osteoporos är en sjukdom av skelettet

Osteoporos är en sjukdom av skelettet. Detta orsakas av förlust av benmassa, vilket resulterar i ökning av sprödhet och skörhet av benet. Orsaken till förlust av benmassa är vitaminbrist. Det är en vanlig uppfattning att denna sjukdom är mer frodas hos kvinnor. Men vad är inte så känt är att benskörhet även kan förekomma i tider av graviditeten. Behandling av osteoporos som inträffar under denna tid kan vara knepigt och förvirrande någon gång eftersom vissa behandlingar kan faktiskt skada det ofödda barnet. Behandling i denna situation skulle därför behöva vara annorlunda och att läkarna borde vara mer försiktig med tanke på den känsliga naturen.

Nedan finns sätt om hur att behandla osteoporos under graviditeten.

  • Har ett ultraljud. Det första steget är att behandla en osteoporos under graviditeten är att ha ett ultraljud. Genom detta kommer läkaren att ha en idé och kommer att kunna få ett fast grepp om ditt tillstånd.
  • Tar mycket kalcium. Du vet att orsaken till osteoporos är kroppens brist på kalcium. Ett sätt att stärka moderns ben är att öka intaget kalcium. En mamma kan ta vitaminer som kan ge henne kalcium. Hon kan också dricka mjölk som är speciellt framtagen för att ge gravida kvinnor mer kalcium för att kompensera på vad som gått förlorat.
  • Motionera regelbundet. Sätt i åtanke att osteoporos är en ben sjukdom. Ett perfekt sätt att behandla det genom att utöva. Att vara gravid innebär inte att man inte längre kan göra övningar. Kom ihåg att undvika ansträngande övningar dock. Sådana övningar kommer inte att vara frisk inte bara för dig utan också för ditt barn. Undvik att ta för mycket, men undvika att ta alltför mindre. En promenad på 15 till 20 minuter per dag skulle vara tillräckligt. Bäcken motion är en bra form av motion för gravida kvinnor. Det förbereder din kropp och själ för den inkommande födseln. Det finns instruktionsfilmer digitala videodisks som finns på marknaden som kan vägleda dig i träningen.
  • Försök att slappna av. Under graviditeten, glöm inte din mentala hälsa. Detta är viktigt för barnet också, eftersom kom ihåg att varje känsla och i princip allt som stör dig också skulle kännas av barnet i livmodern. Undvik negativa känslor genom att koppla ditt sinne. Alltid komma ihåg att ett barn som växte i en sund känsla från sin mamma, skulle sannolikt utveckla en bättre personlighet än de som inte gjorde det. Osteoporos som inträffade under graviditet är ofta milda och övergående. Tänk denna idé i åtanke så att stressande känslor om benskörhet skulle förhindras.
  • Tillsammans med kalciumintag, bör du stödja även din D-vitamin. D-vitamin hjälper kroppen att ta upp kalcium du tar. Källor till vitamin D är solljus under friska timmar och spannmål. Ta detta tillsammans ta mer kalcium för att se till att din kropp absorberar allt den behöver.

Hur att behandla osteoporos under graviditeten. Motionera regelbundet.
Hur att behandla osteoporos under graviditeten. Motionera regelbundet.

Kom ihåg att benskörhet är bara en av de få problem som en mor kommer att stöta på under graviditeten. Det är viktigt att mamman skulle svara mot varje bit av problem som uppstår. Osteoporos under graviditet kan behandlas. Så förvärra inte situationen genom att tänka på det för mycket. Kom ihåg att för mycket tänkande är farligare än att behandla en osteoporos under graviditeten.