E2h

Hur att behandla ringorm

En svampinfektion i huden som ska tas på allvar är ringorm

En svampinfektion i huden som ska tas på allvar är ringorm. Denna hud problem som orsakas av svamp som stannar och trivs på huden, är mycket smittsam. I motsats till sin mandatperiod "ringorm", är sjukdomen inte orsakas av maskar. Det är bara kallas så eftersom det är mycket kliande, ungefär som små maskar kryper på huden. När ringorm syns, de ser ut som runda fläckar på huden och när de blir mer allvarliga de utvecklas till blåsor som resultat för infektion. Eftersom ringorm är smittsamt, barn är de mest drabbade på grund av ständig kontakt med varandra särskilt i skolorna.

Hur att behandla ringorm. Städa upp så ofta du kan.
Hur att behandla ringorm. Städa upp så ofta du kan.

Att behandla ringorm, här är några användbara tips:

  • Städa upp så ofta du kan. När bad du använda ett milt desinfektionsmedel tvål för att döda bakterier som ofta klamrar sig fast på huden, särskilt efter att ha arbetat eller spelar utanför. Glida in rena kläder efter bad. Applicera din vanliga lotion varumärke över hela kroppen. Bortsett från dess fuktgivande effekt, bidrar lotion också avvärja bakterier som dess oljekomponent förhindrar bakterier från att vidhäfta till huden.
  • Använd ironed kläder hela tiden. Kläder, även nytvättade, ibland grogrunder för bakterier. Värme dödar bakterier därför strykning är ett sätt att desinficera kläder.
  • Kunna berätta tecken på ringorm. Vanliga symtom är svår klåda, blåsor, runda fläckar och rödaktiga hudutslag.
  • Se din läkare så snart du ser symptom på ringorm på din hud. Ju tidigare du kan använda medicin, desto snabbare ringorm kommer att läka. Tidig behandling förhindrar också att sjukdomen sprids till andra delar av kroppen. Andra personer som du kommer i kontakt med är också skyddade från kontaminering om du omedelbart söka bot för din ringorm.
  • Gå till ett apotek i ditt område och köpa svampdödande tvålar, krämer och lotion. Några av de populära ringorm krämer är Lotriminutes, Tinactin och Micatin. Om du har ingen aning vad för slags svampdödande produkt att köpa, be apotekspersonal förslag.
  • Läs instruktionerna och etiketter för de svampdödande produkter innan du använder dem till det drabbade området. Behandla ringorm i ungefär 1-2 veckor innan skadorna långsamt försvinner.
  • Satsa på växtbaserade behandling om du föredrar. Om du inte är bekväm att använda kemiska produkter vid behandling ringorm, kan du ta till växtbaserade metoden. Få lite koriander och krossa dem tills juicer komma ut. Badda koriander saft på huden. Gör denna procedur fyra gånger om dagen. Koriander har några komponenter som hjälpa till att stoppa klåda snabbt.
  • Tvätta håret med anti-mjäll schampo om ringorm är på din hårbotten. Använd varmt vatten vid sköljning av schampot. Skär några hårstrån från den infekterade platsen så att du kan använda medicin lättare.
  • Konsultera en hudläkare om ringorm är i framskridet stadium eller om villkoret har blivit återkommande och kronisk.
  • Applicera värme på ringorm att lindra klådan. Placera en varm kompress pack eller varm handduk på ringorm i ungefär 30 minuter.

Ringorm kan lämna fula märken på huden efter läkning

Ringorm kan lämna fula märken på huden efter läkning. Repa inte huden så blåsor inte kommer att förvärras och kommer inte att orsaka skärsår eller sår. Tålamod behövs helt bli av ringorm. De kan återkomma om och om så se till att du följer medicineringen proceduren noggrant.