E2h

Hur att behandla stenar i urinblåsan

Stenar i urinblåsan

Stenar i urinblåsan, i enklaste form, se kristalliserad uppbyggnad av mineraler och avfall salt i urinblåsan. Detta uppbyggnad kan orsakas av alltför stor koncentration av urinen, en förstorad prostatakörtel som begränsar utsöndringen av urin (som därigenom orsakar urinen att stanna i blåsan och kristallisera där), eller en infektion i urinvägarna ( som begränsar normalt urinflöde). Vet att små stenar i urinblåsan kan utsöndras naturligt, men de flesta andra måste behandlas på rätt sätt. När den inte behandlas, kan blåsan stenar orsaka mer allvarliga komplikationer (t.ex. inkontinens) och infektioner. Läs vidare för några av de riktlinjer för behandling stenar i urinblåsan:

Hur att behandla stenar i urinblåsan. Känna till olika tester du kan behöva genomgå.
Hur att behandla stenar i urinblåsan. Känna till olika tester du kan behöva genomgå.

  • . Vet symtomen Några av de symtom som du har stenar i urinblåsan är följande: ofta behov av att urinera, men svårigheter att urinera, mörk eller onormalt färgad urin, blod i urinen, och avbrott i urinstrålen. Vet också att omkring 95% av stenar i urinblåsan förekommer hos män. Om du är man och har något av dessa symtom bör du rådgöra med din läkare omedelbart.
  • Känna till olika tester du kan behöva genomgå några av de prov som kommer att avgöra förekomsten av stenar i urinblåsan i ditt system omfattar följande: en fysisk undersökning, inklusive en rektal examen, urinblåsan röntgenbild, urinanalys och / eller cystoskopi..
  • Drick mycket vatten. Detta kommer att bidra till att öka din urin som i sin tur ökar chanserna för stenar i urinblåsan passerar naturligt. Dricka mycket vatten kommer också att minska koncentrationen av urin, vilket kommer att leda till minskad kristallisationer av mineraler och salter.
  • Genomgå cystolitholapaxy. Detta är ett förfarande för att avlägsna stenar i urinblåsan som inte passerar naturligt. Innan denna procedur kan du få ett recept på antibiotika för att minska risken för infektion, du kommer också att ges allmän eller regional anestesi. Under förfarandet kommer ett litet rör med en kamera fäste vid sin ände föras in genom urinröret och in blåsan, detta rör gör det möjligt för läkaren att se stenar i urinblåsan. Sedan kommer läkaren att använda en laser för att bryta alltför stora stenar i urinblåsan, en gång bryts ned, bör de kunna spolas ur ditt system via urinen.
  • Opereras. Om cystolitholapaxy inte ta bort alla stenar i urinblåsan eller om stenar i urinblåsan är helt enkelt för stor, kan du behöva opereras. I detta fall kommer läkaren att göra ett snitt i urinblåsan för att ta bort stenarna. Samtidigt,, andra tillstånd såsom en förstorad prostata skulle kunna behandlas under denna procedur. Fråga din läkare om eventuella biverkningar av detta förfarande.
  • Använd kosttillskott. Förvånansvärt nog är vitlök en av de rättsmedel som är mest känd för att åtgärda stenar i urinblåsan. Köp vitlök kapslar och ta rekommenderade doser dagligen.
  • Övervaka dina framsteg. Efter behandlingen bör du noga följa dina framsteg och rapportera eventuella oönskade biverkningar. Vet att de flesta patienter som genomgår urinblåsan kirurgi kan återuppta normala aktiviteter efter två eller tre veckor, ifall obehag vid urinering fortfarande efter denna tid bör du kontakta din läkare omedelbart.


Bildandet av stenar i urinblåsan är ganska lätt att hantera

Bildandet av stenar i urinblåsan är ganska lätt att hantera, men som med de flesta andra sjukdomar, tidig upptäckt och intervention är nyckeln för snabb och enkel återvinning. Var medveten om de saker som din kropp säger till dig, och kom ihåg att din läkare är en av dina närmaste allierade för att skydda din hälsa. Lycka till, och hoppas att detta hjälpte!