E2h

Hur att behandla svår eller kronisk häl smärta

Heel smärta förvärvas genom en mängd orsaker

Heel smärta förvärvas genom en mängd orsaker, såsom stam, skada, infektion och sjukdom. Behandlingar för svår och kronisk häl smärta syfta till att undanröja dessa orsaker, och lindra komplikationer. Här är några vanliga metoder för behandling av hälen smärta.

Hur att behandla svår eller kronisk häl smärta. Låt hälen vila och återhämta sig.
Hur att behandla svår eller kronisk häl smärta. Låt hälen vila och återhämta sig.

  1. Låt hälen vila och återhämta sig. Detta innebär vila hälen och undvika beteenden som förvärrar hälen tillstånd. Så mycket som möjligt, inte stam inte din häl och undvik att sätta press på den, särskilt om du har en hälsporre (en benbildning i hälen som orsakar smärta). Ät näringsrik mat och göra några milda övningar som inte innebär hälen (prata med din fotvårdsspecialist för övningar du kan säkert göra), för att öka din hälsa och påskynda återhämtningen av din skadade hälen. När hälen har återhämtat sig inte sätta alltför stor påfrestning på den direkt. Låt hälen vant sig normala aktiviteter innan du gör något alltför riskabelt med hälen som springer och hoppar.
  2. Ta analgetika. Du kan ta over-the-counter smärtstillande, eller har din läkare förskriva en mer kraftfull smärtstillande om du upplever svår häl och tå smärta. Ta aldrig kraftfulla narkosmedel utan läkarens godkännande, detta kommer att orsaka ytterligare komplikationer och kan förvärra hälen tillstånd.
  3. Applicera is på det drabbade området. Lugna en ömma fötter med hjälp av en kall kompress. Wrap isbitar på en handduk och försiktigt masseras det till hälen för minst fyra gånger om dagen. Detta drar samman blodkärlen i hälen, vilket gör att mindre svullen och mindre känsliga för smärta, särskilt under episoder av akut hälen smärta.
  4. Massage. Få en massage främjar blodcirkulationen och värmer huden, och detta gör läkning av en skadad häl lättare. Se till att massagen utövare känner tillstånd hälen för att få honom att undvika att göra rörelser som förvärrar dess tillstånd. Ännu viktigare, vet en kompetent massage utövare hur massera strukturer hälen för att lugna musklerna, lossa blockeringar och korrigera feljusterade leder och senor.
  5. Bär rätt skor. Heel kuddar och cuper klack bidra till att stödja hälen och förhindra den från att ansträngd. Dessa bärs inuti bekväma och välsittande skor för omedelbar smärtlindring.
  6. Iklädd en skena. Foten placeras i en skena för att förhindra spännare hälen muskler och främja läkning. Detta är vanligtvis placerad under sömnen, men för allvarliga fall är det bärs hela dagen under minst en månad.
  7. Medicinska procedurer. Det handlar terapi ljudvåg, steroid injektioner och kirurgiska ingrepp. Med undantag för ljudvågen terapi, dessa förfaranden är invasiva och orsaka stress till hälen. Även om dessa förfaranden är effektiva, de har vissa faror förknippade med dem, och det är din rätt att fråga om eventuella komplikationer.
  8. Alternativa behandlingar. Hypnos och meditation är alternativa metoder för att bota hälen smärta. Förslag av healing ges till en mottaglig undermedvetna, som leda till läkning av den faktiska skadan. Även om dessa behandlingar inte är garanterade att vara effektiva, främjar avkoppling, vilket har visat sig öka hälsan.

Heel smärta behandlingar är kontinuerliga och täta, eftersom återhämtningen vanligtvis händer efter månader av väntan. Tappa inte tålamodet och hålla fast vid din rutin troget för att uppnå en fullständig återhämtning.