E2h

Hur att behandla syfilis

Det första steget i att behandla syfilis är att utvärdera dina risker för sjukdom. Kom ihåg att syfilis tenderar att vara asymtomatiska under ganska lång tid innan symptomen börjar ställa in, så vänta inte för tecken ska visas, eftersom de kan visa upp sent eller ibland aldrig. Om du är sexuellt aktiv risken för infektion lurar alltid, eftersom du aldrig vet om din partner är redan smittade.

Behandla syfilis är inte ett stort problem när det sker tidigt. Om du är smittad, kommer skjuta din resa till läkaren fördröja behandlingen, och det kan vara skadligt för din hälsa och säkerhet.

Penicillin är fortfarande den främsta medicinen ges till personer som smittats med syfilis. Ett skott av penicillin G har visat sig effektiv hos personer som har haft syfilis för mindre än ett år, medan de som har smittats längre ges ytterligare doser åt sidan efter den första bilden.

Baserat på tidigare kliniska fall,, åsikter läkare och behandlingsresultat har Penicillin erkänts som det bästa botemedlet för syfilis under åren.

Men inte alla patienter svarar positivt på penicillin

Hur att behandla syfilis. Men inte alla patienter svarar positivt på penicillin.
Hur att behandla syfilis. Men inte alla patienter svarar positivt på penicillin.

Men inte alla patienter svarar positivt på penicillin. Detta bör inte vara en orsak till oro men eftersom det finns andra antibiotika som också behandlar syfilis. Så de som är allergiska mot penicillin kan ges andra läkemedel såsom tetracyklin, erytromycin eller ceftriaxon. Doxycyklin kan även administreras till sena patienter latens syfilis som tenderar att utveckla negativ reaktion på penicillin.

De metoder för behandling av syfilis varierar från person till person. Visserligen är penicillin standard botemedel för patienter med några andra medicinska tillstånd måste dock försiktighet iakttas vid behandling av patienter som är gravida eller spädbarn som är infekterade av sina mödrar.

Under behandlingsperioden

Under behandlingsperioden, bör sexuell kontakt helt skys av patienten. Dessutom måste smittade personer informera sina partner om deras infekterade tillstånd så att de kan genomgå undersökning och behandling samt. Det bör också noteras att en person som har behandlats för syfilis infektion men förblir sexuellt aktiva utsätts ofta för större risker varje gång. Därför bör han göra det en punkt att genomgå regelbunden screening.

Syfilis patienter bör varnas att hem medicinering är inte tillrådligt

Under behandlingsperioden. Syfilis patienter bör varnas att hem medicinering är inte tillrådligt.
Under behandlingsperioden. Syfilis patienter bör varnas att hem medicinering är inte tillrådligt.

Syfilis patienter bör varnas att hem medicinering är inte tillrådligt. Penicillin och antibiotika är det enda tillgängliga botemedel mot denna infektion, och det finns ingen garanti för att hemmagjorda droger kommer att visa sig vara lika effektivt. Smittade mödrar också bör varnas att om syfilis inte behandlas, kommer sjukdomen överföras till barnet och kan leda till livsfara för det ofödda barnet.

Modern medicin fortsätter att verkligen göra underverk vid behandling syfilis patienter. Och ändå förhindrande av sjukdomen har mer värde än att behandla ett faktiskt infekterad person. Att guida dig vidare om hur man ska skyddas från syfilis, här är några tips:

  1. Kondomer kan skydda en person från infektion, men endast om den infekterade delen är helt och bevakad täckt.
  2. Avstå från sex, och kontakta en läkare omedelbart om du märker utsläpp från ditt könsorgan, eller inflammationer hud som du inte vet orsaken till.
  3. Öva monogami. Engagemang i flera partner sex är ett säkert sätt att bli smittad med syfilis och andra sexuellt överförbara sjukdomar.