E2h

Hur att behandla tuggummi cancer

Gum cancer är den onormal tillväxt och förökning av celler i tandköttet. Merparten av tiden, detta misstas för andra enkla tandköttsproblem det är därför det är ofta försummas eller inte behandlas omedelbart. Tidig upptäckt är mycket viktigt, så att den kan botas och hindrar från att bli värre. Enligt nätet cancer Guide , några av symptomen på tandköttet cancer är gummi smärta, svullnad gummi, gummi massa, gummi sår och tandköttet blödning. Om du stöter på något av dessa symptom, gå till din läkare omedelbart så att han kan kontrollera ditt tandkött.

Hur att behandla tuggummi cancer. Gå till din tandläkare.
Hur att behandla tuggummi cancer. Gå till din tandläkare.

Här är de steg för hur man ska behandla tuggummi cancer.

  • Gå till din tandläkare. Även om du inte ser någon av nämnda symptom, det är fortfarande bäst att du går till din tandläkare för regelbundna check-up. Detta är ett sätt att ta hand om din munhälsa. Dessutom kommer din tandläkare omedelbart kunna göra nödvändiga tester om han ser några symptom på tandköttet cancer. Om du har fått diagnosen tuggummi cancer, kan din tandläkare arbeta tillsammans med en muntlig onkolog. En onkolog är en läkare som specialiserat sig på behandling av cancer. En muntlig onkolog specialiserad specifikt i cancer i munhålan. Den onkolog kommer också att avgöra hur långt din cancer med några tester. Detta kommer att hjälpa honom att avgöra vilken typ av behandling som du behöver genomgå. Kirurgi är oftast rekommenderas för behandling av tandköttet cancer. Dock strålbehandling också gjort särskilt om tandköttet cancer är bara i början.
  • Starta strålbehandling. Om din tuggummi cancer är fortfarande liten eller precis har börjat, kan detta avlägsnas genom strålbehandling. Detta innebär att cancerceller kan dödas genom denna process därför stoppa den från att växa och sprida sig. Om detta är fallet, är operation ofta inte längre behövs. Det är därför det är bättre om det diagnostiseras tidigare.
  • Få operationen schemat. Om strålbehandling inte kan göras eller din läkare rekommenderat operation, kommer du att få ett schema på när operationen kommer att ske. Vissa delar av tandköttet samt vävnader runt det kommer att tas bort, beroende på hur långt din tandköttet cancer. Se till att följa alla instruktioner som din av läkare som en förberedelse till operation.
  • Få cellgiftsbehandling. Cytostatika är ett läkemedel som används för behandling av cancer som behandling för tuggummi cancer. Detta ges oralt till en person med cancer och hjälper i att döda cancerceller. Detta ges vanligen speciellt om cancerceller har spridit sig till andra delar av kroppen. Detta är också oftast ges när personen genomgår strålbehandling. Cytostatika gör strålbehandling mer effektiv genom att stoppa cancerceller från att växa och sprida sig.


Ta hand om din munhälsa är något du bör inte ta för givet

Ta hand om din munhälsa är något du bör inte ta för givet. Har regelbundna check-up med din tandläkare och har tandproblem behandlas så snart som möjligt. Dessutom är det bäst om du kan sluta röka samt dricka alkoholhaltiga drycker eftersom dessa kan också bidra i utvecklingen av tuggummi eller muntliga problem som kan leda till tandköttet cancer. Men om du har problem att sluta, försöka minimera dessa för att förhindra orala problem.