E2h

Hur att bekämpa stress och depression

Stress och depression är bland de största fienderna till din hälsa

Stress och depression är bland de största fienderna till din hälsa. För mycket stress kan påskynda åldrandet, och detta kommer att lägga år till din verkliga ålder. Att vara deprimerad kommer också att resultera i hälsorisker, som känslomässiga problem lätt översätta till fysiska sjukdomar. Bekämpa stress och depression är viktigt för att förebygga hälsoproblem. Att ha en mer positiv syn på livet kommer att hjälpa dig att leva längre, må bättre, och har bättre relationer med din familj och vänner.

Hantera din tid bättre.

Minska stressen i ditt liv handlar om att hantera din tid bättre

Minska stressen i ditt liv handlar om att hantera din tid bättre. Människor som upplever extrema mängder av stress är oftast de som har en hel del på sina händer, och som inte verkar kunna ha tillräckligt med tid för att göra dessa. Detta kan vara en effekt av att ha mer än ett arbete, eller som har stort ansvar, liksom flera barn. När du känner att du inte kan åstadkomma saker, kan detta leda till depression, förvärrar vilket ytterligare din situation.

Försök att hantera din tid bättre

Försök att hantera din tid bättre. Följ en regelbunden rutin varje dag. Skriv ned allt. Vakna upp tidigare. På så sätt kan du förutse aktiviteter som de kommer, och du kommer inte att känna på en förlust för tid.

Inte svettas de små grejer.

Hur att bekämpa stress och depression. Stress och depression är bland de största fienderna till din hälsa.
Hur att bekämpa stress och depression. Stress och depression är bland de största fienderna till din hälsa.

Stress är också framkallats av "svettas de små sakerna" eller oroa för mycket om detaljerna. Försök att titta på helheten. Har mål och delmål som. Men oroa dig inte för mycket om varje liten sak. Till exempel, på jobbet, om du övervaka människor, inte försöka detaljstyra. Detta kommer bara att lägga till din stress, och kan också anstränga samarbete med dina medarbetare. Istället lära sig att delegera. Lär dig att ge kredit äras, och lära sig att kritisera konstruktivt, där det behövs.

Få tillräckligt med sömn.

Sömn är också en stor faktor i att hålla friska och glada. Studier visar att det är under djup sömn när cellerna regenerera och kroppen läker sig själv. Få minst sex till åtta timmars sömn per natt. Det är också viktigt att du sover under natten, eftersom ljuset påverkar också hur kroppen vilar.

Har tillräckligt med tid för dig själv.

Kom ihåg att ställa tillräckligt med tid för dig själv

Kom ihåg att ställa tillräckligt med tid för dig själv, gör de saker som du tycker om. Du kan också tillbringa tid med människor du älskar, som din make eller betydande andra, eller familj. Vad som är viktigt är att du spenderar kvalitetstid med dessa människor nära dig, så du kommer att känna dig gladare och mer uppfyllda.

Ät en hälsosam kost.

Diet är också en annan viktig faktor som påverkar stressen

Minska stressen i ditt liv handlar om att hantera din tid bättre. Försök att hantera din tid bättre.
Minska stressen i ditt liv handlar om att hantera din tid bättre. Försök att hantera din tid bättre.

Diet är också en annan viktig faktor som påverkar stress. Få en balanserad kost, genom att följa matpyramiden. Detta innebär mer mindre av sötsaker och fetter, några portioner av kött, tillräckliga portioner av kolhydrater, och en generös mängd fibrer, frukt och grönsaker. Se till att få tillräckligt med energi från maten, så du behöver inte känna sig stressad. Du kan också komplettera din näringskälla med vitaminer och kosttillskott.

Undvika stress och depression är ett bra sätt att garantera ett långt och hälsosamt liv. Försök att hantera din tid, resurser och energi bättre, så du kan vara glad och frisk.