E2h

Hur att belöna dig själv för att göra hälsosamma livsstilsförändringar

Göra livsförändrande beslut är alltid en utmaning

Göra livsförändrande beslut är alltid en utmaning. Ändå, måste du göra några mycket viktiga beslut och förändringar, annars kommer du att drabbas av allvarliga konsekvenser eller kommer att fortsätta att lida. Ett sådant viktigt beslut är att ändra din livsstil och göra det friskare. En livsstilsförändring till förmån för god hälsa innebär en massa saker såsom att ändra din kost, svettas lite mer på gymmet, sluta röka, minska dåliga hälsovanor, och så vidare. Ändå kan ett sådant beslut påverkar ditt liv på ett positivt sätt-särskilt på lång sikt. Att ett sådant beslut kan vara mycket svårt, också, eftersom det kräver att kliva ur din komfortzon. Är ett sådant beslut omöjligt? Inte alls. Många människor har gjort det. Bland de många som har gjort det, en del erfarenhet ett återfall. Du kan undvika ett återfall genom att ge dig ett sätt att motivera dig själv: genom att belöna dig själv varje gång du väljer en hälsosam livsstil förändras. Denna artikel kommer att ge dig några tips och råd om hur du belöna dig själv för att göra hälsosamma livsstilsförändringar.

  1. Förstå belöningssystem. Det är ett riktigt enkelt system, även barn lära sig hur det fungerar på ett tidigt stadium i deras liv. Du gör något, får du en belöning för att göra det. Det är i grunden vad det är. Belöningen blir ett mål som motiverar dig att göra det något. Tillämpat på processen för att ändra din livsstil, kan du tänka friskt liv som en belöning i sig. Men det finns också de små förändringarna, de små men följdskador beslut som du kan belöna dig själv för. De flesta människor tycker att materiella belöningar är mycket motiverande, men inte snåla på de psykologiska belöningar också.
  2. Identifiera en vana som behöver förändras, och lova dig själv en belöning för att ändra det. Till exempel, om att få mer motion är en del av din totala livsstil översyn, lovar dig själv att köpa nya sportkläder eller bättre träning utrustning. Var försiktig med de belöningar som du fäster på varje beslut, dock. Se till att belöningar inte fungerar mot din övergripande mål att göra din livsstil friskare. Till exempel, inte lova dig en extra flaska öl för att äta en mindre bit av hallon tårta vid lunch och middag.
  3. Belöna dig själv ofta i början. Frekvensen av tjäna dina egna belöningar är mycket avgörande för bildningen av nya vanor. Inom psykologin kallas detta förstärkning. Senare, när vanan börjar bli mer fast i dig, kommer du att inse att du kan göra något även utan att tjäna en belöning för det.
  4. Klappa dig själv på ryggen. Detta är bokstavligen svårt att göra, förstås. Ändå, psykologiska belöningar är mycket potent. Självbelåtenhet och själv-beröm för ett jobb väl-gjort är både icke-bokstavliga klapp i ryggen. Om du håller en dagbok eller logg över dina livsstilsförändringar, kan du skriva ner lite anteckningar till dig själv: "Grattis till framgångsrikt motstånd att vattnas i munnen hallon tårta idag igen vid cafeterian!"

Hur att belöna dig själv för att göra hälsosamma livsstilsförändringar. Förstå belöningssystem.
Hur att belöna dig själv för att göra hälsosamma livsstilsförändringar. Förstå belöningssystem.

Det finns oändliga möjligheter att belöna dig själv för att göra hälsosamma livsstilsförändringar. Var kreativ med din självpåtagna belöningssystem.