E2h

Hur att bleka tänderna

Tandblekning har nu blivit den mest eftertraktade tandvård i Europa, med antalet tandblekningsprodukter förfaranden utförs i tandläkare kontor ökar med mer än 300 procent under det senaste fem år. Det finns många olika alternativ för den som vill bleka sina tänder - från 20€ over-the-counter remsor till 450€ + specialiserad på kontoret tandingrepp.

 1. Avgöra om du är en kandidat för tandblekning. Barn under 16 år, personer med känsliga tänder eller tandkött, gravida och ammande kvinnor, och de med peroxid allergier bör be sin tandläkare om råd innan man inleder en tandblekning resa. Kom också ihåg att fyllningar och kronor kommer inte blekmedel, och tandblekning fungerar inte på alla fläckar.

 2. Undvik fläckar på tänderna. För att undvika att behöva tandblekning, livsmedel limit och drycker som fläcken, såsom kaffe, te och rödvin. Dricka från ett strå kan begränsa effekten av färgning drycker på tänderna. Rökning, naturligtvis, också fläckar tänder.

 3. Tänk åtagandet. Tänder som har whitened kommer inte stanna vita evigt. De flesta människor behöver för att komma vitare touch-ups en eller två gånger om året. Om det låter för högt underhåll för dig, kanske du vill hålla fast vid din naturliga nyans.

  Hur att bleka tänderna. Avgöra om du är en kandidat för tandblekning.
  Hur att bleka tänderna. Avgöra om du är en kandidat för tandblekning.

 4. Använd blekning strips. En populär metod för att vitare tänder är att använda blekning strips, som Crest White Strips. Dessa remsor är flexibla och är belagda med en mild peroxid gel. De överensstämmer med formen på dina tänder och ge resultat i 5 till 10 dagar. Eftersom nivåerna av väteperoxid är lägre än en tandläkare kan ge, kommer remsorna inte handla snabbt, och kan orsaka tand känslighet eller irritation på tandköttet.

 5. Användning blekning ampuller. Dessa blekning system har individuella ampuller som gnids på tänderna en gång eller två gånger om dagen. De kan också orsaka irritation och tand känslighet, och är ofta dyrare - och effektivare än blekning strips.

 6. Använd over-the-counter blekning fack. Dessa brickor bildas för att passa din mun och fylls med peroxidlösningen. De har samma fördelar och nackdelar som remsorna och ampuller - de är billiga, men är inte lika effektiva som professionell blekning, och kan orsaka irritation och känslighet.

 7. Skaffa en egen tandskena från din tandläkare. Detta fack är skräddarsydd för din mun, vilket innebär att det blir mindre tuggummi irritation än vid användning av en over-the-counter facket. Du fyller detta fack med en peroxidlösning från din tandläkare. Proceduren kan ta 1-3 veckor, men i allmänhet är framgångsrik. Detta är billigare än att ha det förfarande gjort i tandläkarpraktik men dyrare än over-the-counter behandlingar.

  Kom ihåg att inte varje fläck bli hjälpta av blekning. Undvik fläckar på tänderna.
  Kom ihåg att inte varje fläck bli hjälpta av blekning. Undvik fläckar på tänderna.

 8. Få din vitare göras av en fackman. Även om detta är det dyraste alternativet, är det också den mest framgångsrika. Eftersom tandläkare kan använda en mycket högre koncentration av väteperoxid än vad som finns över disk, kommer dina tänder att bli mycket vitare. Väteperoxid gel kombineras med laser eller ljusbehandlingar och tandköttet skyddas, vilket leder till en kontrollerad, säker och effektiv - om dyra - vitare erfarenhet.

Kom ihåg att inte varje fläck bli hjälpta av blekning

Kom ihåg att inte varje fläck bli hjälpta av blekning. Gulaktiga fläckar är lättare att bleka än fläckar som är mer grå, lila eller brunt. Prata med din tandläkare om du har specifika frågor om vitare tänder.