E2h

Hur att bromsa cravings för feta livsmedel

Har du någonsin känt behovet av att äta något även när du inte var hungrig? Eller hittar du munnen plötsligt vattna bara inbillar äta din favorit fet skräpmat? Dessa är alla tecken som pekar längtan: en okontrollerbar längtan efter mat som går utöver dina näringsbehov.

Detta är inte ett godartat tillstånd

Detta är inte ett godartat tillstånd. Om den lämnas därhän, ge efter för din hunger kan leda till fetma, ett tillstånd med ökande incidens i industriländerna. Fetma är kopplad till en massa andra hälsoproblem och ökar risken att få sjukdomar som högt blodtryck, diabetes mellitus, hjärtinfarkt (allmänt känd som en hjärtattack), njursvikt, och leversvikt, bland annat. Således kontrollera dina cravings för feta livsmedel är något som du måste kunna göra. Här är några tips för dig att kontrollera din drifter.

Hur att bromsa cravings för feta livsmedel. Du bör se till att du äter frukost.
Hur att bromsa cravings för feta livsmedel. Du bör se till att du äter frukost.

  • Du bör se till att du äter frukost. De flesta människor tror att hoppa över frukosten kommer att göra dem tunnare. Detta är fel. Om du hoppar över frukosten, får du extra hungrig och konsumerar mer än normalt för lunch och middag. Hoppar över frukosten är faktiskt en teknik som används av sumobrottare som behöver gå upp i vikt snabbt.
  • Gå till små och täta utfodringar istället för tre stora måltider om dagen. Det är bäst att ha 5 små måltider istället för de traditionella tre stora sådana. Going mer frekventa utfodringar kan du tillfredsställa dina i-mellan måltid cravings. Ät inte tills du är för full för att flytta. Du måste träna din mage att tolerera en mindre mängd mat: äta tills hungern kval avta, sedan stanna. Motstå frestelsen att frossa.
  • När man äter, är det bäst för dig att undvika enkla sockerarter och feta livsmedel. Om du äter dessa typer av livsmedel ofta, lär kroppen att förvänta sig dessa livsmedel till varje måltid, vilket leder till dina cravings för feta livsmedel. Du måste återställa kroppens felaktiga begär genom omskolning det att lära sig att anpassa sig till en annan diet. För att hantera detta, gradvis avskaffa livsmedel som är enkla sockerarter och olja tunga. Stekt mat bör gå, liksom charkuteriprodukter och snabbmat. Du bör också ha möjlighet att minska mängden nötkött och griskött i din kost. Du kan kompensera för kroppens proteinbehov genom att flytta den till bönor / soja och skaldjur. Fjäderfä är en acceptabel och fettsnål proteinkälla, så länge du äter det utan skinn.
  • Enkla sockerarter skall undvikas. Suget efter fet mat går hand i hand med din cravings för socker. Undvik choklad, godis och sötsaker helt och hållet. Brunt ris uppmuntras, liksom hela vete bröd och andra fiberrika livsmedel. Detta kommer inte bara att minska kroppens upptag av enkla sockerarter och fetter, kommer de också bidra till känslan av mättnad, minskar din hunger och kval hunger. Grönsaker och frukt bör också införas i kosten.


Den svåraste delen av kostförändringar behandlar hunger KVAL

Den svåraste delen av kostförändringar behandlar hunger KVAL. Du måste utöva sinnet över frågan. Alla cravings är inne i ditt huvud. Det kommer att vara upp till dig vara disciplinerad nog att hålla fast vid din nya diet regim i stället för att misslyckas och fortsätta din ohälsosam kost. Ta det en vecka i taget, och efter 3 veckor av strikt följa din nya diet, kommer du att kunna bli av med din feta mat cravings.