E2h

Hur att bryta en dålig vana

Lärda vanor är förmodligen den svåraste att bryta i ditt liv

Lärda vanor är förmodligen den svåraste att bryta i ditt liv. Det skulle innebära att gå emot den vanliga rutin som du brukade ha. Naturligtvis är goda vanor ska stanna och vårdas. Å andra sidan, dåliga vanor är de som skall elimineras så snart som möjligt. Kom ihåg att bryta en dålig vana är direkt proportionell med tiden. Ju mer tid du har spenderat att ignorera behovet av att bryta det, desto mer utmanande blir det för dig att lyckas på den.

Här är några tips du kan tillämpa för att slutligen bryta den dåliga vanan.

Hur att bryta en dålig vana. Förvänta ändringarna och förlorar känslan av hjälplöshet som går med det.
Hur att bryta en dålig vana. Förvänta ändringarna och förlorar känslan av hjälplöshet som går med det.

  • Förvänta ändringarna och förlorar känslan av hjälplöshet som går med det. Oavsett hur djupt du har kommit in i dåliga vanor, kommer det aldrig att vara för sent för dig att göra något för att stoppa det. Alla stora saker har sin utgångspunkt. Räkna med att det kommer att bli en rad förändringar som kan vara främmande och obekväma i början men så småningom hitta en plats i din rutin. Ha en bestämd attityd som skulle bränsle din önskan och hålla ditt beslut att förändras till det bättre.
  • Deal med källan till problemet. Döda anläggningen med dess rot. Likaså döda din dåliga vana av dess källa. Till exempel, du har för vana att dricka för mycket alkohol. Denna dåliga vana kan rotade med det faktum att du är deprimerad med ditt liv och ganska problematisk om flera saker. Bota din depression och negativa syn på livet skulle så småningom lösa de dåliga vanor som resulterat med det.
  • Vet priserna väntar på dig i slutet av raden. Breaking dåliga vanor var aldrig lätt. Men om du ställer dina ögon till målen framåt, kanske du sparken upp med nyfunna optimism. Känna till bra saker i beredskap för dig, bör du övervinna dina dåliga vanor. Vet att saker och ting är på spel i din kamp för dig själv, även om det innebär att gå mot dig själv.
  • Nå ut till hjälp. Inse att du inte behöver gå igenom det här ensam. Att bryta en dålig vana kan ibland bryta dig också, som person. Du behöver ditt stöd genom att din sida när det händer. Berätta för din familj och vänner om din avsikt att ändra. Skäms inte för att be om hjälp. För allt du vet, det är vad de väntar på hela tiden. De skulle vara mer än villiga att erbjuda sina insatser för din framgång.
  • Håll koll på din kamp. Sätt dina ansträngningar på ett konkret sätt. Skriv ner dina framsteg. Det är en bra känsla att veta då och då, hur långt borta jämfört med ditt gamla jag.
  • Vet att ibland kan du misslyckas. Men inte nedslagen, om något, bör det lära dig att kämpa mer aggressivt. Ge inte upp loppet bara för att du har löst ut. Stå upp och fortsätta. På samma sätt belöna ditt arbete också! Var inte så hård mot dig själv. Känna igen en beröm-värdig handling att uppmuntra dig mer i den svåra processen.


Att bryta en dålig vana innebär en hel del självdisciplin från din sida. Självbehärskning är nyckeln till framgång. Att ha tillräckligt beslutsamhet att övervinna dina vanor kommer att driva dig framåt mot en bättre version själv.