E2h

Hur att diagnostisera graviditet relaterade anemi

Det finns flera olika typer av anemi som kan uppstå under en kvinnas graviditet. Dessa typer av anemi sätta en kvinnas graviditet med hög risk. De vanligaste typerna av anemi som förekommer är anemi av graviditeten, järnbristanemi, vitamin B12-brist, folatbrist och blodförlust. Några av dessa brister kommer att ske innan en kvinnas graviditet och kan uppträda kort efter graviditeten.

Anemi är när det finns för få röda blodkroppar

Hur att diagnostisera graviditet relaterade anemi. Anemi är när det finns för få röda blodkroppar.
Hur att diagnostisera graviditet relaterade anemi. Anemi är när det finns för få röda blodkroppar.

Anemi är när det finns för få röda blodkroppar, eller när de röda blodkropparna kan inte transportera syre eller järn. Det är viktigt att ett foster tillväxt och utveckling för att få rätt mängd blod från sin mor. Om fostret inte får rätt mängd blod kan avvikelser ske inom fostret såsom, prematura och låg leveranser födelsevikt. Symtom en mor kan uppleva under graviditeten, vilket kan vara en varningssignal av anemi, är trötthet, blekhet av huden, yrsel, hjärtklappning eller svårt att andas.

Gravida kvinnor

Gravida kvinnor, som känner att de distribuerar tecken på anemi bör boka tid med sin läkare. Symtomen på anemi kan härma andra sjukdomar, därför är det viktigt att få rätt diagnos. De flesta blod brister upptäcks vid rutinmässiga fysiska undersökningar, men det finns några undantag.

De flesta läkare kommer att ha sina patienter kommer in på kontoret för en undersökning, detta görs för att ytterligare bedöma situationen. Individer kan bli ombedd att ge mer av sin medicinska historia under besöket. Man bör registrera alla symtom innan deras besök, vilket kommer att ge läkaren exakt datum för när de först uppstod.

Läkaren kommer att vilja göra ett hemoglobinvärde kontroll

Gravida kvinnor. Läkaren kommer att vilja göra ett hemoglobinvärde kontroll.
Gravida kvinnor. Läkaren kommer att vilja göra ett hemoglobinvärde kontroll.

Läkaren kommer att vilja göra ett hemoglobinvärde kontroll. Detta är en mycket grundlig undersökning av blodet. Hemoglobinet kontrollen görs för att se om blodet distribuerar syre från lungorna till vävnader i hela kroppen. Om det finns en positiv diagnos för anemi, kommer läkaren att besluta vilken typ av behandling som skall administreras. Den form av behandling för graviditet anemi beror på, hur allvarligt tillståndet. Behandlingen kommer också att bero på hur långt ett hon är i sin graviditet. Vissa patienter kommer att göra bra med järntillskott, medan andra kan behöva en annan form av metoder.

Det finns många olika sätt att förhindra anemi under graviditet. Kvinnor bör vara mycket medvetna om sina kostvanor. Gravida kvinnor behöver äta välbalanserade och näringsrika måltider. En kvinna bör utveckla hälsosamma matvanor innan graviditeten. En kost rik på järn livsmedel är ett hälsosamt sätt att starta en ny graviditet. Vissa individer som är vegetarianer måste ta järn injektioner för att hålla dem från att bli blodbrist, under graviditeten.

Det rekommenderas att alla gravida kvinnor behålla sina rutinmässiga möten, vilket gör att diagnostisera hälsorisk mycket lättare.