E2h

Hur att diagnostisera hetsätning

Hetsätning är en ätstörning där en person konsumerar mycket mat inom en kort tidsperiod. Det drabbar oftast unga kvinnor, och är knuten till deras kroppsuppfattning samt intensiva känslor.

Hur att diagnostisera hetsätning. Äta en stor mängd mat i en kort tid.
Hur att diagnostisera hetsätning. Äta en stor mängd mat i en kort tid.

Här är några sätt att diagnostisera hetsätning:

  • Äta en stor mängd mat i en kort tid. En binge eater kommer inte takten själv när det gäller mat, men kommer saker munnen i ett försök att genast trösta sig från stress. Snabb konsumtion innebär också att hon inte ens smaka på maten eller få glädje av den.
  • Mat lagring. En lidande kommer att lagra en hemlig stash av snacks i hennes rum. Om du hittar ett lager med tilltugg gömda i hennes garderob och skåp eller under sängen, är detta ett tecken på att hon har en ätstörning. Vad som gör detta ännu värre är att i avsaknad av kylning, kommer hon köpa mellanmål som är laddade med konserveringsmedel, presentera en låg näringsämne, kemiskt mättade källa till föda. Dessa livsmedel är oftast rika på kolhydrater, som godis, choklad och bröd.
  • Äta mat i hemlighet. En binge eater kommer att försöka undvika att dra uppmärksamhet till hennes tillstånd genom att låtsas äta normalt inför andra människor, men kommer klyfta medan ensam i ett rum. Detta kommer att ske särskilt efter redan berättat att äta mindre och långsammare, och efter stirrar från andra under måltiderna. Hetsätaren själva medvetna om sin sjukdom, men kan inte kontrollera sig så de försöker dölja sin skam som de desperat kämpar med sin svåra situation.
  • Smaska ​​på mat i tider av stress. För en binge eater, mat bunden till känslor av komfort och lycka. I tider av oro, kommer hon att försöka lyfta sig genom att äta sin favoritmat. Vad är värre, skapar överätande själv känslor av stress, självförakt och skuldkänslor, och en binge eater kommer bara äta mer för att trösta sig själv.
  • Äta mat tar bara domningar. På grund av lagen om avtagande avkastning, äta mat efter hunger och aptit är sated kommer inte längre få en känsla av förnöjsamhet. Men en binge eater kommer att fortsätta att äta, ta bort ångest och lämnar endast domningar.
  • Äta mat trots känslor av fullkomlighet. För en binge eater, är äta inte längre om att svara på en aptit men ett försök att lindra nöd. Detta kommer att fortsätta även när magen är fylld till kapacitet.
  • Svåra förstämningssyndrom. En binge eater är känd för att vara depressiva, besatt kroppsuppfattning och självmordsbenägen. Hon känner en konstant inre spänning som bara livsmedelskonsumtion kan släppa. Några har tillbringat en stor del av livet försöker kontrollera sin vikt och har blivit desperat. Deras hälsa ytterligare ansträngda av deras matvanor, vilket leder till diabetes, hjärtsjukdomar och andra typer av organsvikt och minskad energi.


Om en person får diagnosen hetsätning, ta med henne till en specialist för att bekräfta diagnosen och påbörja behandling. Drabbade kan välja från en mängd olika behandling, inklusive gruppmöten.