E2h

Hur att diagnostisera latex allergier

Vissa människor är allergiska mot latex, som är närvarande vid kirurgiska handskar, ballonger, färg och andra konsumentprodukter. En tidig diagnos av latexallergi kommer inte bara att leda till rätt behandling, men kommer också att låta dig undvika latex innehållande produkter i framtiden.

Här finns flera sätt att diagnostisera latex allergier:

 • Bekräfta en allergisk reaktion. Här är några symptom på allergi:
   • Hud nässelutslag
   • Halsen svullnad
   • Ögonirritation
   • Klåda

  Hur att diagnostisera latex allergier. Bekräfta en allergisk reaktion.
  Hur att diagnostisera latex allergier. Bekräfta en allergisk reaktion.

 • Ta reda på om en verksamhet före den allergiska reaktionen innebar en latex produkt. Ballonger, kondomer och kirurgiska handskar är vanliga källor till latex. Symptom skulle nästan omedelbart efter exponering, vilket kan bidra till att begränsa källan till allergi. Latexpartiklar kan också överföras till majsstärkelse som fungerar som ett smörjmedel i handskar, så sjukhus luft kan behäftade med latex och stimulera en reaktion. En industriell arbetsmiljö kan också mättad med latex produkter och partiklar, samt vissa jobb som hanterar livsmedel, underhållspersonal och sjukvårdare sjukhus kräver användning av latexhandskar. Slutligen kan vissa kosmetiska produkter som falska ögonfransar och hår förlängare lim har latex som en aktiv ingrediens.
 • Bestäm reaktionens svårighetsgrad. Svårighetsgrad bestäms av naturliga sårbarhet, exponeringsnivå, upprepad exponering och mängden latex i kontakt. Kirurgiska patienter är mycket mottagliga för en allergisk reaktion på grund av deras försvagade tillstånd och användning av kirurgiska handskar i kroppen under operationen. En allvarlig fall av latexallergi kan leda till anafylaxi, kan ett tillstånd där lågt blodtryck kombinerad med sammandragning av luftvägarna leder till döden av ämnet. Medan många av de drabbade lider endast en liten allergisk reaktion mot latex, om de lämnas obehandlade, kan deras tillstånd utvecklas till fullt utvecklad anafylaxi.
 • Bestäm befintliga allergier. Personer med allergi mot ätbart som kastanjer och bananer kan också vara sårbara för latexallergi samt på grund av liknande proteinstrukturer. Astma och atopi (tendensen till allergiska reaktioner) kan också leda till en latexallergi, eftersom lider av dessa speciella sjukdomar kommer att vara särskilt sårbara för och kan förvärra effekterna av latex.
 • Skicka till en pricktest. En läkare kommer att administrera ett definitivt test där ett stift spetsad med latex partiklar stack på underarmen av en person misstänkt för allergi. Om de spetsade området resulterar i nässelutslag eller klåda, då allergi bekräftas. En patch test är ett alternativt sätt att testa för allergi, där en liten lapp fläckas med latex allergen i kontakt med huden. Reaktion kan ta från några sekunder till dagar, så övervakning är avgörande för att nå en definitiv slutsats. Försiktighet bör ges samtidigt utför detta test som anafylaxi oavsiktligt kan uppstå.


Svåra latex allergier måste behandlas med efedrin eller adrenalin för att minska effekterna av en anafylaktisk chock. Långsiktiga strategier för att hantera detta tillstånd omfattar undvika kontakt med latex produkter på jobbet eller hemma och föra längs en anti-histamin sats i händelse av en nödsituation där ämnet av misstag utsätts för latex.