E2h

Hur att diagnostisera matförgiftning

Matförgiftning är resultatet av att äta dålig mat eller mat som finns med bakterier. Detta kan orsakas av felaktig hantering, matlagning eller lagring av livsmedelsprodukter. Några av orsakerna till matförgiftning innefattar E. coli, Salmonella och Shigella. Det kan vara lite knepigt att skilja matförgiftning från maginfluensa. Om du vill lära dig att diagnostisera matförgiftning, följ stegen nedan.
Här är de steg på hur du kan diagnostisera matförgiftning:

  • Kontrollera om symptom. Det första du kan göra är att kontrollera om de klassiska symtomen på matförgiftning. Några eller alla symptom kan vara närvarande, beroende på svårighetsgraden av matförgiftning fallet och resistansen hos kroppen. Symptomen beror också på vilken typ av bakterier som orsakar matförgiftning. De vanligaste symptomen är kräkningar, diarré, feber, magkramper och brist på energi. Dessa symtom kan visa upp några timmar till några dagar efter att ha ätit förorenad mat.
  • Gör en lista. Innan vi går till läkaren, kommer det att vara bäst att lista ner de saker som du åt de senaste dagarna. Detta kan hjälpa din läkare att fastställa vilken typ av bakterier som finns. Du kan också kontrollera om andra familjemedlemmar eller vänner som du har varit med har samma symtom som du.
  • Rådgör med din läkare. Matförgiftning kan orsaka uttorkning till följd av alla de vätskor som tas bort från kroppen. Det matförgiftning kan också utvecklas till andra allvarliga sjukdomar när de inte behandlas omedelbart. Gå till läkaren och få din lista med dig. Ge läkaren med dina symtom. Om personen med matförgiftning är gravid eller ett barn, är det bäst att gå till läkare omedelbart efter det att symtomen visar sig eftersom de har svagare immunförsvar och kan behöva särskild läkarvård.
  • Genomgå prov. Efter samråd med din läkare, måste du genomgå vissa tester för att avgöra om du verkligen har matförgiftning. Du måste ange en pall och blodprov. Labbet kommer att kontrollera vilken typ av bakterier är närvarande så att läkaren kan ordinera dig med rätt läkemedel för att behandla din matförgiftning.
  • Följ läkarens order. Efter diagnosen, kommer läkaren att ge dig en lista över de läkemedel som du måste ta. Du kan också förbjudas att äta vissa livsmedel för närvarande. Följ läkarens order så att du kan återfå din hälsa. Du kan begränsas på sjukhuset för ett par dagar eller läkaren kan skicka dig hem, beroende på din situation.

Dessa är stegen på hur man kan diagnostisera matförgiftning

Hur att diagnostisera matförgiftning. Kontrollera om symptom.
Hur att diagnostisera matförgiftning. Kontrollera om symptom.

Dessa är stegen på hur man kan diagnostisera matförgiftning. För att förhindra matförgiftning inträffar, undvika att äta rå mat. Laga din mat ordentligt att döda eventuella bakterier närvarande. Kasta skämd mat i huset. Tvätta grönsaker och frukter under rinnande vatten innan tillagning eller äta dem. Om du ofta äter ute, köpa mat som du är säker på är säkert som livsmedel. Kontrollera alltid utgångsdatum på behållare för att se till att du inte äta eller dricka bortskämda drycker eller livsmedel.