E2h

Hur att diagnostisera och behandla simmare öra

Varje år

Varje år, särskilt på sommaren, unga och gamla drabbas lika av ont i öronen. Extern otit, känd av den allmänna termen för simmare öra, orsakas främst av svampar och bakterier. Dessa är de största bovarna som orsakar denna infektion i inre hörselgången. En huvudanledning till att villkoret är överdriven väta i örat som irriterar kanalen att bakterier ska kunna infiltrera. Simning är en stor orsak till uppkomsten av simmare öra, men varje spricka i beläggningen av hörselgången kan skapa infektion, peta i örat med Bobbie stift eller Q tips, gnugga öronen för hårt, och även hudens kondition, eksem .

Kliande, röda och smärtsamma öron är de inledande symptomen

Hur att diagnostisera och behandla simmare öra. Precis innan läggdags blanda lika delar av peroxid.
Hur att diagnostisera och behandla simmare öra. Precis innan läggdags blanda lika delar av peroxid.

Kliande, röda och smärtsamma öron är de inledande symptomen. Om den inte behandlas, och infektionen fortskrider kan det finnas överdriven dränering av vätska och pus. En känsla av fullkomlighet i örat och förvärrad smärta kan följa. Hearing kan tillfälligt påverkas på grund av pus, fragment smuts eller svullna hörselgångar, och om det inte behandlas tillståndet kunde förvärras till svår smärta och inflammerade lymfkörtlar i nacken.

För lindriga symtom och förebyggande finns många hem rättsmedel för behandling av simmare öra.

  • Ta babyolja, uppvärmd till en varm temperatur, och med hjälp av en pipett långsamt häll i det drabbade örat. Använd en bomullstuss placeras i örat för att stoppa oljan från att rinna ut.
  • Precis innan läggdags blanda lika delar av peroxid, vatten och vinäger. Med en pipett, släpp lite av lösningen i örat. Låt vätskan sitta i örat i en minut, sedan luta huvudet för att låta vätskan rinna ut. Placera en liten boll av bomull i örat för eventuella överblivna dränering. Upprepa detta i tre dagar.
  • Med en fön inställt på varm, flytta munstycket över örat, blåser varm luft in i hörselgången. Detta kommer att bidra till avdunsta all instängd vatten.

Varje år. Kliande, röda och smärtsamma öron är de inledande symptomen.
Varje år. Kliande, röda och smärtsamma öron är de inledande symptomen.

Det är bäst att se en läkare, även om symptomen är milda, men om de upplever svår smärta eller feber, bör den sjuke omedelbart kontakta läkare eller besöka akuten.

När du besöker läkaren han kommer ställa vissa frågor för att diagnostisera vad symptomen är och behandling att följa. En upplyst instrument kan se in i hörselgången och hjälper läkaren att fastställa omfattningen av skador och infektioner. När diagnosen bestäms vara simmare öra, är målet att stoppa infektionen, vilket gör att örat att läka. Ett sug enheten ska användas för att rensa ut all smuts, vax bygga upp, eller utsläpp. Detta kommer att tillåta mediciner för att fungera korrekt. Medicinska örondroppar kan förskrivas. De örondroppar kan vara en kombination av steroider för inflammation, antibiotika för bakteriell infektion, och svampdödande läkemedel för att bekämpa svampinfektion.