E2h

Hur att diagnostisera spinal stenos

Eftersom kroppen åldras

Eftersom kroppen åldras, blir det svagare och är benägna att många sjukdomar och sjukdomar. Spinal stenos är en sådan åkomma. Spinal stenos är förträngning av utrymmet i områden nära din nacke och rygg på din ryggrad, sätta press på den och komprimera den. Detta är ett allvarligt tillstånd som kan ha omfattande och möjligen livshotande effekter och därmed måste väl diagnosen så att den kan bekämpas och behandlas direkt. Här är hur man diagnostisera spinal stenos:

  • Orsaker. Vanligast är spinal stenos tillskrivs åldrande. Försämringen av fogar i din ryggrad leder till ben sporrar, skivorna i din ryggrad sätta press på nerverna, och förtjockning av ligament är alla problem som är förknippade med åldrande som sedan kan orsaka spinal stenos. Andra orsaker är Pagets sjukdom (produktion av svaga och / eller onormala och deformerade ben), dvärgväxt eller akondroplasi (mindre kroppar betyder mindre utrymmen) och massiv spinal skador och skador.
  • Symptom och diagnos. Symtomen varierar från person till person. För det mesta, börjar de ut svaga och gradvis förvärras. De två områden som kommer att påverkas mest och där du kommer att märka de flesta symptomen är din nacke och rygg. Symtomen omfattar svaghetskänsla och en plötslig domning, följt av en lätt stickande känsla som sedan kommer leda till att du förlorar kontrollen över dina motoriska funktioner, svår smärta i nacke och axlar och även att förlora kontrollen över din tarm och blåsa. Stå upp och gå under lång tid kan orsaka benen att kramp upp och känna försvagas. När du börjar känna dessa symtom, bör du gå till sjukhuset och har själv undersökt. Vanligtvis måste du genomgå röntgen och MRT-undersökningar för att upptäcka spinal skada men ibland kan läkarna feldiagnostisera din spinal stenos även med dessa genomsökningar.
  • Behandlingar och hantera spinal stenos. De som lider av spinal stenos kan ta medicin för att lindra smärta, såsom antidepressiva, anti-beslag läkemedel och opioider. Du kan också använda varm eller kall kompresser för att lindra smärtan. Ofta behöver du även sjukgymnastik för att kunna klara av ditt tillstånd. Undvika andra skador är avgörande, vilket förlora vikt för att förhindra att lägga mer tryck på kroppen. Andra väljer steroid injektioner för att bekämpa biverkningar av spinal skada. Kirurgi kan hjälpa men är verkligen beroende på situationen. Det kan även göra saker värre i vissa fall.
  • Andra viktiga påminnelser. Återigen, äldre människor är mer benägna att spinal stenos. När du når en ålder av 50, kan du vara i riskzonen. Kan dock detta villkor även ärvt från dina föräldrar och manifesteras vid födseln. I svåra fall kan du bli ännu förlamad, som du kommer att behöva opereras.


Hur att diagnostisera spinal stenos. Behandlingar och hantera spinal stenos.
Hur att diagnostisera spinal stenos. Behandlingar och hantera spinal stenos.

Diagnos spinal stenos är svårt och utmanande även för skickliga läkare. Se till att du får ett andra utlåtande så att du kan vara säker på din situation. Detta är en mycket farlig och livshotande åkomma som måste hanteras försiktigt annars kan du drabbas av allvarliga konsekvenser.