E2h

Hur att donera oanvända läkemedel

Vad gör du med flaskor oanvänd medicin


Vad gör du med flaskor oanvänd medicin? Detta kan vara en fråga som du har undrat över. Ibland folk köper en massa medicin, men i slutändan inte tar det eftersom de kändes bättre efter några piller, eller de måste byta märke eller dosering för mer effektiva resultat. Hursomhelst, kan du finna dig fast med halv tomma och oanvända flaskor av receptbelagda och receptfria läkemedel. Om detta är din situation, inte kasta bort det!

Medicinering är mycket dyrt och mycket behövs av olika människor

Medicinering är mycket dyrt och mycket behövs av olika människor, särskilt de med låg inkomst stadsdelar. Varför inte donera din oanvända läkemedel? Så länge det inte har gått ut, och det är i sin originalförpackning och korrekt märkta, kan du skicka den vidare. Här är vad du kan göra och en lista över några organisationer som kan hjälpa.

Hur att donera oanvända läkemedel. Stödja afya stiftelsen.
Hur att donera oanvända läkemedel. Stödja afya stiftelsen.

  • Fråga din läkare. Din läkare kan ha möjlighet att föra över medicin till hans andra patienter som annars inte har råd med medicin. Detta är särskilt användbart om din läkare deltar i uppsökande program som Läkare Utan Gränser.
  • Stödja afya stiftelsen. Denna organisation samlar oanvänd medicin och fartyg till den behövande i Haiti och andra afrikanska länder. Bortsett från medicin, samla de också medicintekniska produkter, såsom vandrare och rullstolar. Gå till webbplatsen vid afyafoundation.org att lära sig detaljer om hur man ska gå en donation.
  • Sjöstjärnan projektet. Projektet organiseras av New York Presbyterian Hospital samlar oanvänd antiretroviral medicinering ges till de behövande i Nigeria. Om du bor i New York-området, kan du lämna din donationer direkt.
  • Givemedicines.org. Du kan donera din oanvända läkemedel till givemedicines.org . Givemedicines.org är en organisation som samlar oanvänd medicin som ska doneras till olika icke-statliga organisationer (NGO) i Indien. Gruppen kan kontaktas på 0950-301-2006. Organisationen har sitt säte i Indien, så du behöver transportera din samling.
  • Stöd till hjälpmedel medicin återvinning. Gå till aidforaids.org att få mer information om hur du donera din oanvända läkemedel. Stöd för aids International ligger i New York City och kan kontaktas på 212-337-8043. Organisationen samlar läkemedel som används vid behandling av HIV och AIDS. Objekten skickas till länder i tredje världen.
  • Kontrollera din lokala statliga lagar om program medicin återvinning. Lagar och direktiv varierar beroende på stat. I vissa stater kan enskilda personer donera inte oanvänt läkemedel, t.ex. i Iowa, Florida och Arizona. Vissa stater har strikta riktlinjer och kräver endast oöppnade flaskor medicin som ska doneras. Du kan läsa mer om olika lagar från olika stater från den nationella konferensen för delstatsparlament på ncsl.org . På grund av de stränga lagar i Europa om att donera oanvända läkemedel, de flesta donationerna samlas in och skickas till andra länder.


Det är svårt att donera oanvända läkemedel inom landet på grund av strikta lagar. Det finns dock ett stort behov att återvinna oanvända läkemedel, som ska vidare till oförsäkrade och behövande. Försök att få lagstiftning förändrats i ditt tillstånd går så oanvänd medicin inte slösa. Under tiden kan du skicka det utomlands där politiken är mindre strikta men behovet är stort.