E2h

Hur att ersätta hög kalori mat

Gör detta år ett år att börja återvinna din hälsa och skapa en bättre livskvalitet för dig själv. En av de viktigaste stegen för att ta är att vara klokare om vilka typer av mat som du stoppar i din kropp. Tänk på det: du tar väl hand om dina dyra elektroniska prylar, tycker du inte din egen kropp, vilket är massor viktigare och dyrare än de prylar, förtjänar ännu bättre vård? Här är några riktlinjer för att ersätta Mer hälsa-vänliga val av livsmedel för kaloririka livsmedel.

Hur att ersätta hög kalori mat. Undvik läsk till varje pris.
Hur att ersätta hög kalori mat. Undvik läsk till varje pris.

  • Läs etiketter. Du måste vara medveten om de saker som du in i din kropp. Se upp särskilt för de första fyra ingredienserna i livsmedlet du köper - dessa första fyra vanligen utgör merparten av maten. Var uppmärksam på ingredienser såsom följande: natrium (salt, MSG, natriumnitrat, etc), socker, härdad vegetabilisk olja, och artificiella färgämnen eller sötningsmedel. Om du ser någon av dessa överst fyra av ingredienserna, hoppa över produkten och gå för en annan.
  • Undvik läsk till varje pris. Soda är helt enkelt en av de värsta saker du kan någonsin in i din kropp. Soda är inget annat än tomma kalorier, en vanlig 12 oz kan av koks innehåller 10 teskedar socker eller 40g: det är den totala mängden socker (för varje förbrukas 2000 kalorier) som bör omfatta hela din dag. Så om du dricker två burkar av koks, det dubbla hälsosam mängd socker du kan konsumera den dagen.

    En annan dålig sak om konsumerar så mycket socker är det som din kropp tar in alla kalorier med noll näring, kommer din kropp att gå bärsärk och längta mer mat efter motsvarande näring. Med detta sagt, det är en stor sak för din kropp om du börjar träna dig själv att dricka vatten - som är den exakta motsatsen till läsk när det gäller hälso-faktorn. Du kan piffa upp smaken av din vanliga vatten genom att lägga till en pressad lime, apelsin eller citron.

  • Använd sundare matlagning metoder. Om du steka din mat, vet att du faktiskt lägger cirka 150 kalorier för varje tesked olja som du använder. Det är därför du kanske vill eliminera dessa onödiga kalorier helt genom att göra hälsosammare matlagning metoder, såsom ångbehandling, stekning, grillning och bakning. Leta efter recept som kräver dessa tillagningsmetoder, och du skulle finna att skära ner på kalorier betyder inte att skära ner på din njutning av dina måltider.
  • Ta av förbandet. Du valt en sallad istället för den stora, fet burgare. Bra val. Men visste du att du faktiskt kan förstöra en annars frisk måltid helt enkelt genom att klä upp det, så att säga? Till exempel, om du lägger bara två matskedar Thousand Island dressing, du lägger grunden en extra 118 kalorier till din sallad. Två matskedar Ranch sallad och det är en annan 148 kalorier. Det är därför du ska styra klart på krämig, Mayo-baserade dressingar och välja vinäger, olivolja, keso och sänkt fetthalt yoghurt istället.
  • Använd minsta salt. Annat sätt att skära ner på kalorier är genom att minimera salt på maten. Du kunde avstå lägga salt medan du lagar mat, och ersätta den med hälsosammare naturliga örter och kryddor. Du bör också välja vanliga och unflavored versioner av din favorit livsmedel också: till exempel gå för unflavored havregryn, osaltade nötter och vanlig fullkornsbröd. Den allmänna regeln är att ju mer uttalad smak av förpackade livsmedel, mer salt det innehåller (igen, kontrollera etiketterna).


Ersätta kaloririka livsmedel med hälsosammare dem kommer att ta lite tid att vänja sig, men när kroppen börjar vänja sig de mer subtila smaker av lägre kalori mat, skulle du själv faktiskt vägra kaloririka mat utan en annan tanke. Nyckeln här är beslutsamhet och disciplin, speciellt i början. Efteråt är hälsa kommer bara att vara en naturlig del av ditt liv. Lycka till!