E2h

Hur att framkalla kräkning sätt att göra sig kräkas

Få tips om att framkalla kräkning

Om du har svalt något du bör inte ha eller behöver kräkas efter en kväll med för mycket alkohol, är det möjligt att framkalla kräkning. Om du behöver upchuck och snabb, följ dessa steg för att hjälpa till att befria kroppen av något skadligt.

Hur att framkalla kräkning sätt att göra sig kräkas. Svälj ett kräkmedel.
Hur att framkalla kräkning sätt att göra sig kräkas. Svälj ett kräkmedel.

Dessa tips för att hjälpa dig att göra dig själv kräkas.

  1. Ring gift kontroll. Innan du börjar framkalla kräkning se till att det är den bästa åtgärden. Om du har haft för mycket alkohol då kräkningar kan vara din bästa insats. Om du har svalt ett annat ämne som kan vara gift, då din första steg måste vara att ringa gift kontroll. Vissa gifter kommer att orsaka mer skada på vägen upp genom matstrupen än de orsakar vid förtäring. Poison Control 1-800-222-1222.
  2. Identifiera ämnet. Om du vet vad du förtäring, låt Giftinformation veta vad det var. Gifter som frostskyddsmedel, råttgift och hushållsrengöringsmedel ofta sväljas av misstag av barn och husdjur. Att veta vad ämnet kommer att bidra till Giftinformation att identifiera om du ska framkalla kräkning eller inte. Om Giftinformation tillåter dig att göra det, eller om du vet att det bara drack alkohol, följ de återstående stegen.
  3. Svälj ett kräkmedel. Kräkmedel är ämnen som inducerar kräkningar. Den vanligaste av dessa är IPECAC. Följ instruktionerna för att blanda IPECAC med vatten och drick blandningen. Se till att du följer alla anvisningar och varningar.
  4. Om du inte har en kräkmedel, prova hålla fingret ner i halsen metod. Hitta muskeln på baksidan av halsen som dinglar ner. Tryck lätt med fingret mot denna muskel. Inte jab eller peta denna muskel eftersom den är känslig och kan skadas. Istället behöver du bara röra det lätt med en liten rörelse mot muskeln. När du känner täthet i halsen, tar du bort fingret.
  5. Stå upp och böja i midjan. Denna böjning hjälper till att skydda dina lungor från någon kräkas ange dem medan kroppen. Om möjligt kräks i en toalett för att minska röran. Om du inte är i närheten av en toalett, prova en papperskorg kärl eller utanför på gräsmattan där du kan använda en slang för att ta bort röran.
  6. Efter kräkningar kan smutta kallt vatten. Kräkningar skada matstrupen så du bör bara göra det när det är absolut nödvändigt. När du är klar, stå upp rakt och smutta kallt vatten. Vätskan kommer lugna halsen och matstrupen och för att minska risken för uttorkning.

Nu vet du hur man gör själv spy. Det är möjligt att framkalla kräkning med några få enkla steg. Du bör endast försöka detta när det är absolut nödvändigt att ta bort något skadligt från kroppen snabbt. Återigen, lyssna några råd från gift kontroll avseende farliga ämnen före framkalla kräkning.