E2h

Hur att hålla sig frisk under semestern

Många människor klagar ankomst semestern för det faktum att det är ganska svårt att motstå frestelsen av att ha mer god mat och dryck under denna tid på året. På en säsong du inte bara behöver brottas med sort och rikedomen i maten på din egen tabell, måste du utan tvekan att acceptera flera inbjudningar till fester och samvaro. Så medan du kan ha noga sett vad du äter under resten av året, kan det vara ett dilemma under semestern. Tja, kan du ta en titt på några av de idéer nedan som kan hjälpa dig att hålla sig frisk under helgen.

Hur att hålla sig frisk under semestern. Bryt inte din fitness regimen bara för att det är semestertider.
Hur att hålla sig frisk under semestern. Bryt inte din fitness regimen bara för att det är semestertider.

  • Bryt inte din fitness regimen bara för att det är semestertider. Sträva efter att bibehålla din vanliga träning rutin. Om du är van att gå till gymmet för att träna, göra de övningar som du kan utföra hemma. Om du vistas med dina föräldrar för semester och det finns inga träningsredskap till hands, fyll två två-liters flaskor med vatten och använda dem som hantlar.
  • Motstå frestelsen att hänge genom att få små delar av de rikare mat på bordet, inklusive olika tårtor och desserter. Det kommer att bli bra att få en smak av varje typ av mat på bordet, men du behöver inte fylla din tallrik till brädden eller gå för sekunder. Suppleant färsk frukt i säsong till rika och super-söt desserter. Fruktjuice är bättre än alkohol och kommer att öka din C-vitamin intag.
  • Ät regelbundet precis som du gör under resten av året. Gör svälta inte dig själv så att du kommer att ha mer utrymme att äta senare eftersom detta kommer att störa din kost. Om du håller på din vanliga ätande schema du inte har lust att omåttlig.
  • Börja med att äta lättare mat som kan tillfredsställa din hunger när du deltar i en fest. Börja med en sallad och soppa innan han flyttade till huvudrätten. Dessa kommer att hålla dig full och ger dig mindre utrymme att äta livsmedel som är högre i kalorier.
  • Gör överanstränger inte dig själv när du hjälper till med förberedelserna inför semester luncher och middagar och vila när du blir trött. Det är ingen mening med att använda all din energi under förberedelserna och har inget kvar att njuta av insamling.
  • Acceptera inbjudningar till fester som du verkligen vill delta eftersom du vet att du kommer att ha en bra tid med familj, släkt och vänner. Om du deltar i ett parti som du inte har någon entusiasm för dig kan sluta äta mer bara för att lindra tristessen .
  • Behålla dina vanliga sovvanor. Inte stanna ute hela natten eftersom du tror att du kan fånga upp på din sömn följande natten eftersom det inte fungerar på det sättet. Du kommer bara hamna känsla håglös och mindre energisk även om du förlänga din sovande timmar.
  • Undvik att dricka för mycket under semestern, eftersom du kommer att sluta med en enorm baksmälla, vilket kan sav din energi. Kombinationen av för mycket mat, sena nätter och alkohol kan göra dig lida semester-relaterade sjukdomar eftersom din energi kommer att vara lägre .


Att hålla sig till dina vanliga vanor

Att hålla sig till dina vanliga vanor, kost och motion är nyckeln till att hålla sig frisk under helgen. Spendera inte mer energi bara för att det är semestertider och istället använda tiden till att få vila. Det är ett känt faktum att semester kan vara hektiskt, men med ordentlig planering kan du fortfarande ha en stor semester och undvika att bli sjuka på grund av utmattning.