E2h

Hur att hålla sig motiverad att utöva

Du vet att motion ger positiva resultat för din allmänna hälsa och kondition. Men dessa finns tillfällen när du känner att du slösar bort din tid på att försöka utöva och friskvård. Det kan bero på lättja, brist på energi, låg motivation eller du kanske känner några smärtor. Även om dessa är naturliga känslor som kan hända när som helst, finns det några saker som du kan göra för att hålla motiverad att träna.

Hur att hålla sig motiverad att utöva. Börja med enkla och uppnåeliga mål.
Hur att hålla sig motiverad att utöva. Börja med enkla och uppnåeliga mål.

  1. Börja med enkla och uppnåeliga mål. Starta ditt träningsprogram med fokus på ett område av kroppen som behöver mer uppmärksamhet. Åta sig att göra övningarna för det aktuella området för en vecka, schemaläggning din träning rutin ungefär tre gånger i veckan för 30 minuter varje dag. Inkludera stretching övningar som kommer att gynna resten av kroppen. Flytta till hårdare mål som du framsteg och vänja din träning rutin.
  2. Ta en bild av hela din kropp innan du börjar ditt nya träningsprogram. När du har nått ditt mål, ta ett foto så att du kan se skillnaden. Föra dagbok över de gånger du har utnyttjat, antalet repetitioner du gjorde för en viss uppsättning som görs för ett specifikt mål område av kroppen. Om du siktar på en smalare midja, få din mätning före och efter för att se resultatet.
  3. Ställ in ett bonusprogram för dig själv. Istället för att bara köpa ut något som du vill använda detta som din incitament för att nå din träning mål. När du har uppnått det, så får din belöning. Detta är mer givande när du har arbetat för det. Belöningen behöver inte vara stora. Du kan ge dig själv en behandling genom att äta en läcker måltid på en restaurang som du har tänkt att prova eller köpa en ny musik-CD eller en ny storsäljare, kanske en ny skjorta i den senaste stilen.
  4. Gör din träning rutin roligare med lite musik. Det finns flera upbeat musik som du kan använda för att utöva med. Det kan ge dig rätt takt och timing och hjälpa dig att glömma att du faktiskt tränar.
  5. Gå med i en övning grupp i ditt kontor eller din allaktivitetshus. Du kan också träna med några vänner. De kommer att ge dig den nödvändiga motivationen att utöva och du kommer inte bli uttråkad eftersom du kommer att vara med andra människor som gör samma sak. Du kan även unna dig vänliga utmaningar på vem som kommer att kunna nå sitt mål i slutet av varje månad. Ställ några roliga straff för dem som inte kommer att kunna uppnå sina mål. Det kan vara tillräckligt motivation att vara fokuserad och fortsätta träna.
  6. Ta en paus från ditt vanliga träningsprogram och göra andra fysiska aktiviteter istället för att variera din rutin. Det vädret är bra, varför inte stanna utomhus och göra vissa cykling, promenader eller vandring. Simning kommer också att hjälpa utnyttja alla de stora musklerna i kroppen. Även kör med din hund när du tar ut den kan bränna tillräckligt med kalorier.
  7. Ta en titt på de förändringar som har hänt med din kropp och ditt sinne sedan du började träna. Detta kommer att hjälpa motivera dig att hålla fast vid rutinen eller anställa nya att prova. Att ha ett register över dina månatliga prestationer kommer också att hjälpa.
  8. Ta bilder av nya du och placera dem runt ditt hus där du enkelt kan se dem, särskilt under de tider då du känner dig lat och inte vill flytta en muskel. Man tittar på nya du kan motivera dig att hålla utöva.

Ställ in rätt tid för dig att utöva och följa den tidsplan regelbundet. Vissa människor vill starta morgonen med några övningar medan andra vill göra det på kvällen för att lindra stress också.