E2h

Hur att hitta rätt gym / hälsoklubb

Komma i form och leva ett hälsosamt och aktivt liv är målet för de flesta. Det är ett mål som många människor men inte kan förverkliga eftersom de tror att de inte har tid, har de inte lust att arbeta och uppnå det mål eller de är helt enkelt lata och bara villig att göra sin önskan kvar som är - en önskar.

Hur att hitta rätt gym / hälsoklubb. Hitta platsen för hälso-klubbar och gym som är verksamma i ditt område.
Hur att hitta rätt gym / hälsoklubb. Hitta platsen för hälso-klubbar och gym som är verksamma i ditt område.

Men många människor är också inser fördelarna med att utöva och gå med i en hälsoklubb. Det ger dem möjlighet att träna i en rolig miljö med rätt utrustning och instruktörer och träffa nya människor som gillar dem, vill hålla sig i form och förbli frisk. Det är en ny form av sociala nätverk för vissa. Naturligtvis är det fortfarande viktigt att du söker ett gym eller en hälsoklubb som är rätt för dig. Ta en titt på några av tipsen nedan.

  • Hitta platsen för hälso-klubbar och gym som är verksamma i ditt område. Besök sina anläggningar och ta en titt på omgivningen. Se om hälsoklubb är väl upplyst, med ett stort antal ren och funktionell träningsutrustning, med motion och fitness utbildare och rena interiörer. Har de säkerhetsvakter? Har de säkerhetskameror?
  • Kontrollera hälsoklubb referenser. Jag nquire om hälsoklubben skötare är utbildade i första hjälpen och hjärt-lungräddning. Kontrollera certifieringar av de fysiska och fitness utbildare. Se till att de är proffs. Fråga om de ger en-på-en utbildning? Gör hälsoklubben personal ser lycklig? Är de vänliga och hjälpsamma!
  • Du bör också titta på sina vilorum, duschrum och omklädningsrum. Se om dessa är rena och väl underhållna och luktar ren. Se om de ger förvaringsskåp med bra lås till medlemmarna.
  • T ake en titt på antalet medlemmar utövar. Finns det en lång väntan för medlemmarna att använda en del av träningsredskap? Är klubben trångt? Finns det tillräckligt med utrymme att flytta runt? Är träningsutrustning placerad på rätt avstånd från varandra? Är luftkonditioneringssystemet fungerar? Finns det vatten automater? Är musiken spelas i bakgrunden på rätt volym? Känner du dig bekväm när du touring anläggningarna? Om du har positiva svar på dessa frågor, så har du hittat rätt hälsoklubb för dig.
  • Prata med lärare. Berätta vad du behöver och höra deras förslag. Be dem att visa hur man använder en del av träningsredskap och vilka delar av kroppen är riktade när du använder dem. De bör vara beredda att svara på dina frågor och glada att arbeta med dig för att nå ditt mål.
  • Kontrollera medlemskap priser som erbjuds av flera hälso-klubbar. Du kan hitta fler bekvämligheter från en klubb som är längre från ditt hem eller kontor och de fördelar som du kommer att få kan uppväga olägenheter i den längre restid.


Var noga med att kontrollera med din läkare innan du ansluter en hälsoklubb eller gym. Du bör ha en fysisk checkup att avgöra om din kropp kan ta rigorös träning. Du bör veta om du har några krämpor som kan förvärras av ansträngande aktiviteter.